miercuri, martie 3, 2021

Un nou studiu a scos la iveală o metodă de slăbit eficientă și simplă. Tot ce trebuie să faci e să bei aproximativ 500 ml de apă înainte cu 30 de minute de fiecare masă.

Rezultatele studiului vin să confirme ceea ce oamenii de știință britanici susțin de mult timp. În cadrul testelor au fost recrutați 84 de voluntari, toți adulți obezi. Toți au primit o schemă de slăbit care cuprindea schimbări ale stilului de viață, alegeri alimentare mai bune și beneficiile exercițiilor fizice.

Apoi, cercetătorii au împărțit participanții în două grupuri. Voluntarii din primul grup au băut 500 ml de apă cu o jumătate de oră înainte de masă. Apa carbogazoasă și băuturile răcoritoare au fost interzise.

Participanții din al doilea grup au trebuit să își imagineze că s-au săturat deja, înainte să se apuce de mâncat. După 12 săptămâni, participanții din primul grup au pierdut în medie 1, 30 kg, adică mai mult decât cei din al doilea grup.

Cei care beau apă înaintea tuturor celor trei mese principale, dau jos, în medie, 4,3 kg. Cei care beau apă doar înaintea unei mese, pierd în medie 80 de grame.

Studiul a fost publicat în revista Obesity.

 

Ultimele stiri

Parteneri