Sari la conținut

Metoda simplă care îți va spune dacă ai INIMA sănătoasă. TESTUL banal care durează doar 30 de secunde

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Sănătatea inimii este esenţială pentru orice fiinţă de pe planetă, iar oamenii de multe ori nici nu-şi dau seama că au probleme cu acest organ vital al corpului. De aceea medicii recomandă controale preventive periodice.

În plus, există o modalitate extrem de simplă de a verifica starea inimii în doar 30 de secunde. Medicii susţin că sistemul circulator este responsabil cu pomparea sângelui încărcat cu oxigen şi nutrienţi esenţiali pentru buna funcţionare a organismului.

Prin intermediul bătăilor inimii, sângele este împins în vasele de sânge, însă atunci când viteza este încetinită, circulaţia sangvină deficitară apare în primul rând la nivelul extremităţilor, la mâini şi picioare.

TESTUL banal care durează doar 30 de secunde

Primul pas – turnați apă foarte rece într-un recipient mare. Vasul ar trebui să fie suficient de mare pentru a încăpea în el ambele mâini. Pentru un rezultat mai precis, puneți câteva cuburi de gheață în apă.

Al doilea pas – scufundați-vă mâinile în vas timp de aproximativ 30 de secunde. Acest lucru vă va ajuta să înțelegeți cum va reacționa sângele dumneavoastră la contactul cu frigul.

Potrivit specialiştilor, două rezultate sunt posibile după efectuarea testului.

Varianta 1 – degetele devin roșiatice. Dacă da, atunci ai motive de bucurie. Roșeața mâinilor înseamnă că nu aveți probleme cu circulația sângelui și cu activitatea inimii.

Varianta 2 – degetele devin palide sau albăstrui. În acest caz, aveți probleme cu circulația sângelui și inima. Explicaţia ar fi că este vorba de efectul nivelurilor scăzute de oxigen din celulele roșii din sânge sau a problemelor cu fluxul de oxigen către organism, care afectează şi activitatea cardiacă.

afectiune cardiaca
Imagine creată cu AI

În urma acestui test se recomandă masarea degetelor pentru reluarea circulaţiei sângelui în condiţii normale. În orice caz, este important să consultați un medic pentru a preveni apariţia unor boli grave de inimă.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel