Sari la conținut

Metoda simplă cu ajutorul căreia poți beneficia de o pensie mai mare. Anunțul Guvernului

pensie
Sursă foto: Playtech
Varsta de pensionare

Ministrul Muncii a vorbit despre modul în care pensionarii își pot asigura o pensie mai mare și se pot pensiona mai devreme. Ea s-a referit la prevederile prezentate în noua lege a pensiilor, care urmează să fie pusă în aplicare în septembrie. Potrivit ministrului, pensiile vor crește în medie cu 40%. Cu toate acestea, vor exista însă și cazuri în care nu va exista nicio creștere, ceea ce înseamnă că pensionarii își vor păstra beneficiile actuale, precum și cazuri în care va exista o creștere de 110%.

Cum poți beneficia de o pensie mai mare?

Ministrul a vorbit despre faptul că pensionarii care au peste 25 de ani munciți primesc puncte de stabilitate sau bonusuri. Cu cât au muncit mai mult peste 25 de ani, cu atât vor avea o pensie mai mare.

pensie
Sursă foto: PhOnline

„Este important că românii să ştie că, dacă muncești mai mult, primești mai mult, dacă ai venituri contributive mai mari, câștigi o pensie mai mare.

La peste 25 de ani stagiu cotizare, vei avea pensie mare, dacă veniturile declarate sunt mai mari, vei avea o pensie mai mare, este foarte important că pensionarii și salariații să știe asta, noua lege a pensiilor este și despre mine, copiii noștri, noua lege a pensiilor vine cu puncte suplimentare pentru cine muncește mai mult, puncte asimilate pentru studii și încurajează natalitatea, concediul de maternitate sau paternitatea, care este stagiu contributiv”, a spus ministrul Simona Bucura-Oprescu la România TV.

Formula de calcul a pensiilor

 • VPR (valoarea punctului de referință) – 81 lei.
 • Număr total de puncte = puncte contributivitate + puncte stabilitate + puncte perioade asimilate si necontributive.
 • Punctele de necontributivitate reprezintă anii petrecuți în armată, șomaj sau facultate (0,25 puncte de fiecare an).
 • Punctele de contributivitate sunt anii în care ai contribuit la sistemul de pensii.
 • Punctele de stabilitate. Se dau pentru ca oamenii să stea mai mult la muncă după următoarea formulă:
  • 0,50 puncte/an, pentru anii din intervalul 26 – 30 de rămânere în muncă, inclusiv;
  • 0,75 puncte/an, pentru anii din intervalul 31 – 35, inclusiv;
  • 1 punct/an, pentru anii din intervalul 36 – 40 ş.a.m.d.

Formula de calcul: VPR x Numărul total de puncte.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel