miercuri, iunie 29, 2022

Metodă SIMPLĂ de a scăpa de dependența de sucuri acidulate! Toate sucurile acidulate sunt preparate cu ingrediente care pot forma obiceiuri, cum ar fi cofeina și zahărul. Ceea ce o face plăcută, mai ales pentru cei poftesc mereu la ceva dulce. Dacă această poftă se transformă în dependență, pot apărea probleme de sănătate mentală și fizică. 

Ei bine, cum putem scăpa de dependența de sucuri acidulate? Simplu, le putem înlocui cu apă minerală. Are efecte terapeutice recunoscute: rehidratează organismul, potoleşte setea, nu are calorii și nu îngrașă, potrivit The Healthy.

Te-ar mai interesa: Boala nedectată care duce la un AVC. 2 din 3 pacie...

Metodă SIMPLĂ de a scăpa de dependența de sucuri acidulate

Dacă ați renunțat la băuturile acidulate și ați trecut la apă carbogazoasă, dar vă faceți griji că nu ați făcut decât să schimbați un obicei prost cu altul, vă înșelați. Pentru că atâta timp cât consumați apă carbogazoasă, care nu conține zahăr adăugat, ați făcut cea mai bună alegere.

Beneficiile consumului de apă carbogazoasă

Apa carbogazoasă este doar apă, care, așa cum se știe, este vitală pentru hidratare și, desigur, pentru sănătate.

Apa carbogazoasă este mai bună și mai sănătoasă decât sucurile de tot felul și băuturile energizante pentru că nu conține zahăr. Uite câteva motive pentru care ar trebui să o bem?

Te-ar mai interesa: Amenințări cu bombă la un spital din Transilvania....

Ajută la o bună hidratare

Apa minerală este la fel de hidratantă ca și varianta sa fără bule, așa că, dacă vă chinuiți să beți suficientă apă în timpul zilei, nu ar fi rău să consumați un pahar sau două de apă carbogazoasă. Desigur, fără zahăr!

Ajută să ne simțim mai plini

Consumarea apei carbogazoase poate duce la o creștere pe termen scurt, imediată, a senzației de sațietate. Unele studii arată că apa carbogazoasă ne face să ne simțim mai sătui pentru mai mult timp, mai scrie sursa citată.

Te-ar mai interesa: Consumul acestei băuturi poate reduce riscul de le...

Ușurează tranziția de la băuturile dulci

Dacă încercați să renunțați la dependența de sucuri sau să reduceți consumul zilnic de cafea, apa minerală ar putea fi secretul pentru a păcăli creierul și a-l face să se lepede de obiceiurile proaste. Puteți folosi fructe sau castraveți pentru a spori aroma apei carbogazoase.

Ameliorează constipația

Într-un alt studiu, s-a constat că persoanele care se confruntă cu constipație după un accident vascular cerebral au raportat o ușurare semnificativă după două săptămâni în care au băut apă minerală. Un alt studiu a constatat că apa carbogazoasă a adus ușurare persoanelor care suferă de indigestie.

Te-ar mai interesa: Indemnizație de 16.000 de lei pentru personalul me...

Efecte secundare

Atâta timp cât alegeți apă carbogazoasă fără zahăr și fără chinină nu există multe riscuri. Există foarte puține cercetări care să arate că apa carbogazoasă are un impact negativ asupra sănătății. Dar trebuie să ținem seama de câteva lucruri cum ar fi problemele cu stomacul.

Este posibil să aveți reacții neplăcute de la apa carbogazoasă, cum ar fi:

  • Regurgitare
  • Balonare
  • Gaze
  • Dureri de stomac

Dacă stomacul nu tolerează bine apa carbogazoasă, rămâneți la apă plată.

Te-ar mai interesa: Boala cu diagnostic pe toată viața! Medic: „nu se ...

Probleme ale dinților

  • Apa carbogazosasă poate conține minerale, fie naturale, fie infuzate în timpul procesului de carbonatare, care pot duce la modificări ale smalțului dinților. Cu toate acestea, nu s-a dovedit că apa carbogazoasă ar avea un efect semnificativ asupra smalțului.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private