Categories: Ştiri sănătate

Metode de curățare a organismului după Crăciun. Efecte imediate

După Crăciun, organismul poate fi suprasolicitat deoarece este expus la mâncare bogată în grăsimi și zahăr, precum și la alcool. Pentru a curăța organismul și a reveni la o stare de bine, există câteva trucuri.

Hidratarea adecvată: bea multă apă pentru a ajuta la eliminarea toxinelor din corp și pentru a menține o hidratare optimă.

Consumul de alimente sănătoase: încearcă să consumi fructe și legume proaspete, bogate în nutrienți și fibre, și evită alimentele procesate și bogate în grăsimi saturate și zahăr.

Metodă de curățare a organismului: reducerea consumului de alcool

Reducerea consumului de alcool: după perioada de sărbători, renunță la consumul de alcool timp de câteva săptămâni pentru a permite corpului să se recupereze.

Practicarea exercițiilor fizice regulate: activitatea fizică ajută la eliminarea toxinelor prin transpirație și stimulează metabolismul, ceea ce contribuie la procesul de detoxifiere.

Sursa foto: Shutterstock

Detoxifierea cu ceaiuri și sucuri

Consumă ceaiuri sau sucuri detoxifiante, precum cel de afine, lămâie, ghimbir sau pătrunjel, pentru a stimula funcționarea organelor excretoare și eliminarea toxinelor.

Bea ceai de gălbenele
Ceaiul de gălbenele curăţă ficatul, acesta fiind un organ complex, care îndeplineşte peste 500 de funcţii în corp. Se prepară dintr-un litru de apă clocotită şi din 40 g de flori de gălbenele.
Se recomandă trei căni de ceai pe zi, cu douăzeci de minute înainte de mesele principale. Pentru a obţine rezultate, tratamentul trebuie să dureze între două şi trei săptămâni.
Bea multă apă şi sucuri naturale din fructe şi legume.
Chiar dacă este iarnă şi nu simţiţi nevoia să beţi tot atât de multă apă ca şi vara, nu lăsaţi să treacă nici măcar o zi fără un litru de apă consumat.
Ţineţi pe birou sau acasă, lângă pat, o sticlă cu apă şi beţi câte o gură chiar şi atunci când nu vă este sete, aşa încât la sfârşitul zilei să o terminaţi pe toată.
Renunţaţi la sucurile acidulate din comerţ şi chiar şi la cele prezentate ca fiind naturale şi stoarceţi acasă fructe şi legume, deosebit de eficiente sucuri fiind cele din măr, morcov, sfeclă roşie, dar şi din citrice.
Grepfruitul detoxifiază nu doar ficatul prin eliminarea toxinelor, ci ajută şi la curăţarea mucusului de pe plămâni, pentru o mai bună respiraţie. Mai mult, grepfrutul stimulează digestia prin diverse procese enzimatice.
Rodiile conţin vitaminele A, C, B, K, care protejează sistemul imunitar de răceli şi infecţii, în timp ce ajută şi corpul să elimine mai eficient toxinele şi chimicalele pe care le-a acumulat. Curăţă eficient rinichii şi ficatul, potrivit zcj.ro.

Odihna adecvată

Asigură-te că dormi suficient pentru a oferi organismului timpul necesar pentru a se reface și a se regenera.

Este important să reții că o schimbare la nivelul stilului de viață este mai eficientă pentru curățarea organismului decât o cură de detoxifiere pe termen scurt. Asigură-te că îți menții un regim alimentar echilibrat, faci exerciții fizice în mod regulat și ai un stil de viață sănătos în general.

 

Recent Posts

Urmează cea mai grea zi din an pentru o ZODIE. Se apropie o cumpănă majoră

Se anunță o săptămână capricioasă pe plan meteorologic, dar și astrologic. Pe 15 mai se…

6 minute ago

15 mai. Ziua Națională a Bujorului Românesc. Este floare națională a României, iar care o rup au parte de amenzi usturătoare

Ziua Națională a Bujorului Românesc. Specie florală unică în Europa, se găseşte numai în România…

36 de minute ago

Șase copii au ajuns la Urgență cu halucinații. Bunica i-ar fi spălat cu o substanță toxică

Mai mulți copii au ajuns la Urgență cu halucinații. O nouă tragedie care ar fi…

o oră ago

Trei simptome de cancer care pot fi observate în timpul mesei. Ce nu trebuie să ignori niciodată

Simptome de cancer care apar la masă. Este bine cunoscut că factori precum fumatul mult,…

2 ore ago

Suntem din ce în ce mai nefericiți la locul de muncă. Tot mai mulți români se plâng de epuizare și stres

Suntem nefericiţi și neîmpliniți la locul de muncă! Cel puţin aceasta este concluzia la care…

2 ore ago

Vestea așteptată de toți pensionarii. CNPP a stabilit modelul OFICIAL al deciziei de recalculare

Modelul deciziei de calcul a pensiilor emis de CNPP. Din septembrie 2024, pensiile stabilite pe…

3 ore ago

Citeste si: