Categories: Stil de viaţă

Metode pentru a ne îmbunătăți sănătatea fizică și mintală. Specialist: Urcatul scărilor previne bolile de inimă

Metode esențiale pentru a ne îmbunătăți sănătatea fizică și mintală. Specialist: Previne bolile de inimă

Urcatul a 50 de scări pe zi poate preveni bolile de inimă, în timp ce locuitul lângă un parc sau lângă un lac ajută la sănătatea psihicului, conform noilor studii.

1. Ciclismul

Un sondaj efectuat pe 1.200 de elevi de gimnaziu care au participat la un program de ciclism a constatat îmbunătățiri ale sănătății mintale și ale bunăstării fizice, notează Yahoo Life.

Îmbunătățirile au părut semnificative în special la studenții care erau minorități etnice din familii cu venituri mici.

Expert: Ciclismul combină transportul, petrecerea timpului liber și exercițiile fizice – trei lucruri de care tinerii pot beneficia, odată ce învață să călătorească în siguranță. De asemenea, același raționament se poate aplica și în cazul persoanelor mai în vârstă. Un studiu din 2017 a constatat că persoanele care fac naveta cu bicicleta la locul de muncă au un risc mai mic de a dezvolta anumite tipuri de cancer și boli cardiovasculare.

2. Urcatul scărilor

Un studiu al cercetătorilor britanici a constatat că persoanele care au urcat 50 de scări pe parcursul unei zile și-au redus riscul de boli cardiovasculare aterosclerotice și de boli cardiovasculare cu 20%, în comparație cu persoanele care nu urcau nicio scară zilnic.

Autorul studiului, dr. Lu Qi, directorul Centrului de Cercetare a Obezității al Universității Tulane, a declarat pentru Medical News Today că urcatul scărilor este un „exercițiu viguros”, asociat cu „scăderea greutății corporale, îmbunătățirea statusului metabolic și a inflamației și reducerea altor boli care duc la riscul de boli de inima, cum ar fi diabetul.”

Specialist: „Mulți oameni spun că se luptă să includă exercițiile în viața lor. Alegerea de a urca scările oriunde avem ocazia, așa cum demonstrează acest studiu, este o modalitate potențial ușoară de a profita de beneficiile exercițiilor fizice fără a ne schimba stilul de viață”.

3. Locuitul în apropierea spațiilor verzi, beneficii pentru sănătatea mintale

Un studiu realizat în urmă cu 10 ani tot în Marea Britanie, publicat în revista Planetary Health, a constatat că o expunere mai mare la „spațiile verzi și albastre” – cum ar fi locuitul în apropierea unui parc sau, respectiv, a unui lac – a redus probabilitatea de a dezvolta o afecțiune mintală.

Așadar, există tot mai multe dovezi care sugerează că spațiile naturale pot aduce beneficii sănătății mintale. Un studiu recent a sugerat că pescuitul aduce beneficii sănătății mintale la bărbați, dar corelația are mai puțin de-a face cu activitatea în sine, ci mai mult cu accesul la „spațiul albastre”. Indiferent dacă locuim într-un loc cu acces la mai multe medii naturale sau nu, căutarea lor, ori de câte ori este posibil, ne aduce beneficii.

Recent Posts

Bucureștiul are un nou Spital de Stomatologie. Unde este situat și ce are în dotare unitatea medicală

Bucureștiul are acum un nou Spital de Stomatologie. Unitatea se află în sectorul 4.  Această…

15 minute ago

Forumul Anual Brunel cu privire la economia și politicile din domeniul sănătății. Impactul consumului de zahăr și de tutun asupra sistemului medical grecesc

Dincolo de discursul intelectual, Forumul anual inaugural Brunel cu privire la economia și politicile din…

20 de minute ago

OMS avertizează asupra unui virus mortal: Provoacă inflamație la nivelul ficatului

OMS avertizează asupra unui virus mortal! Organizația Mondială a Sănătății (OMS), a transmis printr-un comunicat,…

44 de minute ago

Mare atenție, șoferi! Pedeapsă cu închisoarea dacă faceți această greșeală

Mare atenție, șoferi!  Proiect de lege înăsprit pentru șoferi. Pedepse mai mari pentru cetățenii prinși băuți…

o oră ago

Amețeli și dureri de cap. Află ce se întâmplă atunci când îți pierzi echilibrul

Amețelile și durerile de cap pot fi simptome ale unor probleme de sănătate care afectează…

2 ore ago

Pensia privată: Informatii ulile despre banii românilor de la bătrânețe

Sistemul de pensii private din România a fost introdus în 2008, odată cu crearea Pilonului…

2 ore ago

Citeste si: