vineri, august 19, 2022

Atunci când ai răcit există câteva locuri specifice care trebuie ținute sub observație atentă în casă pentru a nu îmbolnăvi toată familia.

Tacâmurile

Tacâmurile, farfuriile și tot ceea ce ține de veselă trebuie nu numai spălat temeinic ci, pentru o și mai mare protecție, trebuie să le curățăm înainte cu prosoape de hârtie înainte să le folosim.

Baia

Se pare că este aria în care se răspândește cel mai repede răceala și gripa către toată familia. Ai grijă să dezinfectezi cu grijă, chiar zilnic, robinetele. Folosește neaparat dezinfectant.

Te-ar mai interesa: Andreea Bălan a dezvăluit ce face la miezul nopții...

O altă problemă foarte importantă din baie este paharul în care țineți periuțele de dinți. Măcar în perioada în care cineva e răcit, încercați să nu mai țineți toate periuțele la un loc pentru că este foarte ușor să ajungă microbii de pe una pe cealaltă.

Chiar mai mult, nu împărțiți același tub de pastă de dinți pentru că în felul acesta veți avea toți răceală.

Săpun

Folosiți din plin săpunul. Cu cât mai des, cu atât mai bine. Folosiți orice fel de săpun dar aveți grijă să vă spălați cel puțin 20-25 de secunde cu săpun și cu apă călduță pe mâini.

Te-ar mai interesa: Anevrismul, o URGENȚĂ medicală? Ciurea: POC, a poc...

Punctele firbinți

Dezinfectați neaparat telecomanda, tastatura, telefoanele mobile și alte astfel de obiecte pe care le folosiți toți din casă. Folosiți spray dezinfectant și o cârpă. După ce pulverizați spray pe obiecte, lăsați-l câteva minute așa, după care dați cu cârpa

Prosoapele

Prosoapele trebuie să le schimbați cât mai des, în fiecare zi dacă se poate și ideal este ca fiecare membru al familiei să aibă propriul prosop.

Te-ar mai interesa: Margherita de la Clejani, în lacrimi: Nu am fost „...

Dormiți separat

Dacă chiar vreți să vă feriți de gripă iar partenerul tocmai s-a îmbolnăvit, specialiștii vă recomandă chiar să dormiți o noapte sau două separați.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private