Sari la conținut

Metode simple de tratament rapid pentru palpitaţii. De ce apar bătăile neregulate ale inimii

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Palpitațiile cardiace

Din cuprinsul articolului

Palpitaţiile sunt senzaţii neplăcute cauzate de bătăile neregulate sau regulate şi puternice ale inimii. În mod normal, în stare de repaus, frecvenţa cardiacă este de  60-70 de bătăi pe minut.

Acestea reprezintă perceperea de către bolnav a acestor bătăi, sub diferite forme: mai energic sau mai frecvent, ca întreruperi momentane, ca lovituri regulate sau neregulate în regiunea inimii, în epigastru, în regiunea gâtului.

Palpitaţiile se manifestă prin  accelerarea frecvenţei ritmului cardiac, putând să ajungă la 150-250 de bătăi/minut şi să dureze de la câteva secunde, minute sau chiar până la câteva ore, fiind însoţite uneori de anxietate, slăbiciune sau respiraţie dificilă.

De obicei, palpitațiile se însoțesc de o serie de tulburări neurovegetative, precum senzația de rău general, amețeală, frică sau agitație.

În anumite cazuri aceste palpitaţii pot fi şi semne ale unei inimi bolnave, mai ales dacă apar şi ametelile, transpiraţia, durerile în piept, greaţa sau vederea înceţoşată. În acest caz, trebuie să vă adresaţi de urgenţă medicului.

Pentru depistarea cauzei apariţiei palpitaţiilor, medicul pate recomanda o serie de teste, cum ar fi cele de sânge (este necesară măsurarea nivelului de sodiu, potasiu, calciu, magneziu, nivelul hormonilor tiroidieni şi a nivelului unor medicamente) şi urină, electrocardiograma (ECG/EKG), test de stres, radiografie toracică si ecocardiograma (ecografie cardiacă).

Totodată poate fi necesară purtarea unui monitor HOLTER timp de 24-48 de ore, care înregistrează informaţiile despre funcţionarea inimii şi simptomele pe o durată mai lungă de timp.

Metode simple de tratament rapid

Miere şi lămâie. Mierea este un aliment excelent pentru inima, deoarece este usor de digerat. Un pahar de apa amestecata cu o lingura de miere si suc de la o jumatate de lime/lamaie, luate inainte de culcare este un leac foarte util pentru palpitatii.

Scorţişoara. Aceasta contine nutrienti, inclusiv mangan si potasiu, care sunt benefici pentru inima. Scortisoara ajuta la imbunatatirea fluxului sanguin, previne excesul de colesterol rau si reduce presiunea arteriala. Se amesteca 1 lingurita de scortisoara pudra intr-un pahar cu apa calda si se bea.

Manevra Valsalva: tine-te de nas, inchide gura si incearca sa expiri – evident nu o sa poti, dar se va simti ca si cum te-ai chinui sa impingi burta in jos. asta va creste rapid tensiunea arteriala si iti va reseta palpitatiile inimii. Tuseste puternic, pentru ca asta, ca si manevra Valsalva, creste presiunea in interiorul pieptului.

Bea apă. Apa rece ajuta unii oameni in mod instant, nu se stie de ce exact. O teorie ar fi ca apa inghitita asa obliga esofagul sa apese gravitational zona inimii. Poti sa te mai speli pe fata cu apa rece, si asta se spune ca ajuta.

Respiraţie controlată. Respira usor si profund, lasandu-ti burta sa se umfle cu fiecare inhalare de aer. Daca te concentrezi pe respiratia inceata si ritmata, bataile se vor intoarce la ritmul lor propriu.

Ceaiul de păducel este cel mai bun tratament naturist pentru tulburări cardiace, palpitaţii, hipertensiune sau insuficienţă cardiacă, aşa că nu trebuie să-ţi lipsească din casă.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel