Sari la conținut

Mic dejun sau cină? Când e bine să consumăm ouă

Mic dejun sau cină? Ouăle sunt bogate în proteine, vitamine și minerale. Din acest motiv, sunt considerate unul dintre cele mai sănătoase alimente. Un alt avantaj al ouălor este că pot fi preparate într-o varietate de moduri.

Acest lucru le face un fel de mâncare popular pentru micul dejun. De asemenea, țin de foame o perioadă prelungită de timp și, prin urmare, consumul lor poate reduce pofta de mâncare.

Datorita continutului lor ridicat de proteine, ouale sunt și ele o opțiune ideală în meniul de slăbit. În funcție de dimensiune, un ou conține aproximativ șase grame de proteine.

 Când e bine să le consumăm?

Pentru a pierde în greutate, ouăle trebuie consumate seara

Majoritatea oamenilor mănâncă ouă la micul dejun. Fie că este un ou fiert tare, o omletă, omletă sau un ou poșat, acestea sunt o opțiune de micul dejun. Ouăle pot avea un efect și mai benefic asupra organismului în diferite momente ale zilei când sunt consumate. De ce este mai bine să mănânci ouă seara?

„Pentru a pierde în greutate, ouăle trebuie consumate seara. Pe de o parte, proteinele animale sunt de obicei mai ușor de digerat decât proteinele vegetale. Prin urmare, consumul lor seara ajută la asigurarea unui somn bun. Pe de altă parte, organismul are nevoie de multă energie, în special în timpul somnului, pentru a descompune proteinele. Acest lucru stimulează arderea grăsimilor”, conform dr. Pavlova, endocrinolog.

Cantitatea mare de proteine ​​din ouă asigură că nivelul zahărului din sânge nu va fluctua. Acest lucru duce la un somn mai profund și mai odihnitor, potrivit actualno.com.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel