marți, noiembrie 29, 2022

Nutriționistul Mihaela Bilic este de părere că multe alimente nu trebuie să ne lipsească din meniu, mai ales cele care au în mod natural vitamina D, despre care se spune că ne păzește de noul coronavirus.

„Avem nevoie de prezența grăsimilor în dietă și când spun grăsimi spun, iată, apropo de vitamina D, avem vitamina D în mod natural, amestecată cu vitamina A, în grăsimea din lapte, tot ce înseamnă brânzeturi, în ficat, în peștele gras, în ou și atunci aceste alimente, mai ales în sezonul rece, nu trebuie să lipsească din meniul nostru”, a spus Mihaela Bilic.

Te-ar mai interesa: OMS: recomandare de ultimă oră pentru toate femeil...

Celebra Mihaela Blic, medic nutriționist, susține că banalul pătrunjel conține mai multă vitamina C decât sucul de lămâie. Pătrunjelul depășește toate legumele și fructele la acest capitol, dar trebuie consumat mai mult decât punem în general la ciorbe sau tocănițe.

„Pătrunjelul conține mai multă vitamina C decât sucul de lămâie! Pentru că ne aflăm în plină pandemie virală, vitamina C este cea mai celebră dintre vitamine pentru că are proprietăți antioxidante – ajută organismul să neutralizeze radicalii liberi și procesele oxidative, întărind astfel sistemul imun.

Te-ar mai interesa: De ce rămân bărbații în căsnicii nefericite: 6 mot...

Când vine vorba de surse naturale de vitamina C, primul nostru gând este la lămâi și citrice în general. Adevărul este că legumele sunt mult mai bogate în vitamina C comparativ cu fructele, iar campionul este nimeni altul decât banalul pătrunjel. Cu un conținut de aproape 200 mg vitamina C/100 g, pătrunjelul depășește toate celelalte fructe și legume: ardei gras roșu 160 mg, suc de lămâie 128 mg, ardei gras verde 120 mg, kiwi 92 mg, căpșuni 67 mg, suc de portocale 54 mg”, a scris pe Instagam  Mihaela Bilic.

Te-ar mai interesa: Cauza și simptomele arterelor înfundate. Cardiolog...

Medicul nutriționist mai spune că pătrunjelul trebuie mâncat cu snopul!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private