Categories: Expertul zilei

Mihaela Bilic: Cafeaua ne e prieten, nu dușman! Ce efect are asupra creierului

Dr. Mihaela Bilic, unul dintre cei mai cunoscuți nutriționiști din România, ne dă o veste bună. Cafea ne e prieten, nu dușman. 

Am observat ca oamenii se simt din ce in ce mai vinovati ca beau cafea, incearca sa se justifice sau isi recunosc „pacatul” cu capul plecat si asteapta sa fie certati, de parca ar face ceva rau:( De cand nu mai avem voie sa bem cafea? Cine a zis ca nu e buna? Atentie, usor usor ni se induce ideea ca nu numai mancarea, dar si cafeaua sunt dusmanii sanatatii.

Totul ține de moderație

Ei bine, eu o apar! Cafeaua e un antioxidant redutabil, e un tonic cerebral, creste capacitatea de efort si ajuta digestia. Nu degeaba un mapamond intreg consuma cafea, atentia, concentrarea, memorarea, toate sunt stimulate cu ajutorul cofeinei.

Cat despre impactul asupra tensiunii arteriale si frecventei cardiace, sunt doar mituri. In realitate efectul este minim sau inexistent si in niciun caz nu apare de la o cafea. Cine vede ca e sensibil la efectul ei poate sa o evite, dar de aici pana la a spune ca nu ai voie sa bei cafea e cale lunga. Si acuzatia ca sporeste deshidratarea e nefondata, efectul diuretic al cafelei e minim. Si repet, nu pot aparea neajunsuri daca bei 1-2 cafele/zi, totul tine de moderatie.

Prietena siluetei

Consumata cu masura cafeaua este prietena siluetei: inhiba apetitul, creste arderea grasimilor de depozit si amelioreaza constipatia. Daca suntem mai destepti, mai slabi si mai activi cu ajutorul cafelei, atunci de ce sa nu ne bucuram de existenta ei? Nu lasati pe nimeni sa o includa la categoria vicii si nu renuntati la ea fara motiv…si asa avem atat de putine placeri care ne mai sunt permise, a scris Bilic pe pagina de Facebook.

Recent Posts

Continuă evacuările din zona străzii surpate din Slănic Prahova. Mesaj Ro-Alert

Autorităţile din Prahova au luat măsuri suplimentare de evacuare a populaţiei în zona străzii surpate…

14 minute ago

Horoscop 3 mai 2024. Zodia pentru care un vis e pe cale să devină realitate

Horoscop 3 mai 2024. Zodia pentru care un vis e pe cale să devină realitate.…

44 de minute ago

Cum veți ști dacă ouăle sunt proaspete. Data înscrisă pe ambalaj indică altceva

Cum veți ști dacă ouăle sunt proaspete. Ouăle sunt considerate un superaliment, deoarece sunt bogate în…

o oră ago

Recomandăroi pentru evitarea toxiinfecţiilor alimentare: Oamenii să fie atenți

Recomandăroi pentru evitarea toxiinfecţiilor alimentare! În această perioadă, inspectorii sanitar-veterinari afirmă că riscul apariţiei toxiinfecţiilor…

2 ore ago

Medici: Digestia va fi pusa la grea încercare în perioada sărbătorilor pascale

Medici: Digestia va fi pusa la grea încercare în perioada sărbătorilor pascale Piețele și magazinele…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic