Categories: Ştiri sănătate

Primul aeroport din țară care a implementat un serviciu de prim ajutor integrat. Două defibrilatoare semi-automate externe au fost montate și pasagerii pot beneficia şi de cursuri de prim ajutor

Aeroportul internațional „Traian Vuia” din Timișoara a devenit prima aerogară din țară care a implementat un serviciu de prim ajutor integrat, prin montarea a două defibrilatoare semi-automate externe.

În cazul unui stop cardiac, timpii de intervenție sunt mult reduși, iar șansele la viață a pacientului cresc. Echipa medicală a aeroportului a fost deja instruită să intervină, însă de astfel de sesiuni de pregatire vor beneficia inclusiv pasagerii!

Doar 2 din 10 români ştiu să acorde primul ajutor

Două defibrilatoare externe au devenit funcționale în Aeroportul Internațional Timișoara, iar echipa medicală de aici, instruită să le folosească. În afara spitalului, șansele de supraviețuire ale celor care suferă un stop cardio-respirator sunt sub 5%. Doar 2 din 10 români ştiu să acorde primul ajutor.

Statisticile spun că în fiecare minut șansele de supraviețuire ale unei persoane afectate scad cu 10% dacă nu se intervine cu măsurile de prim ajutor. Defibrilarea automată plus masajul cardiac schimbă complet lucrurile, șansele la viață ale unei victime fiind mai mari cu aproximativ 50 – 70%.

”Vor urma şi campanii în aeroport de instruire a populaţiei, astfel că orice om care ajunge în această locaţie să poată să o facă fără nicio problemă,” a declarat Cristian Ghița, voluntar paramedic, pentru observatornews. 

Fiecare defibrilator a costat 3.000 de euro. În Timişoara, în cadrul proiectului DefibSave, vor fi amplasate încă trei astfel de aparate, în zone aglomerate.

 

Recent Posts

Lucruri esențiale pe care oamenii nu le fac. Sunt vitale pentru sănătate

Elemente vitale pentru sănătate. Dr. Cezar, celebrul cardiolog, dezvăluie care sunt elementele vitale pentru sănătate.…

o oră ago

Pelagra

Ce este, cum se manifestă și de ce apare boala PELAGRA? Pelagra este boala cauzată…

2 ore ago

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Află dacă pot consuma cireșe

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Regimul diabeticilor este foarte important pentru controlul nivelului de zahăr…

2 ore ago

Horoscop 16 mai. Vărsător, trebuie să împărtășești energia ta minunată

Horoscop 16 mai. Astrologii au făcut previziuni pentru toate semnele: Prntru nativii din zodia Berbec…

3 ore ago

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de la Spitalul „Foişor”

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de…

3 ore ago

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de vară: Are puține calorii

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de…

4 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra