Categories: Expertul zilei

Mihaela Bilic despre importanța cinei în viața noastră: ”Este masa care are dublu rol. Şi de hrănire şi de a te echilibra şi a te ….”

Cu toții știm despre importanța micului dejun, însă neglijăm importanța cinei în regimul nostru alimentar. Nutriționista Mihaela Bilic vine să ne schimbe această percepție explicându-ne ce rol joacă cina pentru organismul nostru.

”Trebuie să aşteptăm trei ore de când ne-am trezit, ca să apară primul semn de foame. Francezii spun că maturitate din punct de vedere alimentar înseamnă să ai pauză completă alimentară de 4-5 ore între mese. Pauză alimentară înseamnă nici măcar un covrigel. Fără nicio gustare. Fructele sunt un desert extrem de natural şi de sănătos, dar în momentul în care le consumăm, ar trebui să fie gustarea noastră dulce şi asumată.

Importanța cinei în regimul nostru alimentar. Dr. Mihaela Bilic spune că nu este greşit să mâncăm seara, iar acest obicei alimentar care are un dublu rol

”Trebuie să încurajăm masa de seară. Absolut! E o chestiune în primul rând de buget. Trebuie să ne gândim la bugetul nostru caloric, ca la bugetul financiar. Adică, bugetul este al tău şi cum îl cheltuieşti, trebuie să fie spre satisfacţia şi ritmul vieţii tale (…) Faptul că activitatea se prelungeşte mult în noapte, adică organismul îşi cere dreptul lui, pentru că a stat până la ora aia, el a muncit. Masa de seară are şi rolul acesta de a compensa din punct de vedere emoţional toată oboseala, frustrarea, greul care a fost peste zi. Consider că este cea mai importantă.

(…) Plăcerea, satisfacţia, confortul şi echilibrul pe care îl aduce masa de seară, nu o să îl aducă niciodată o masă de prânz, cu atât mai puţin una de dimineaţă când eşti pe fugă. Asta vedem în obiceiurile alimentare ale ţărilor care au făcut din mâncare, nu numai un stil de viaţă, dar ştiu să se bucure de ea: la francezi, la italieni.

Importanța cinei: „Este masa care are dublu rol. Şi de hrănire şi de a te echilibra şi a te linişti după o zi de muncă. Este binemeritată!”

Important este să nu fie lucruri grele care să îţi creeze probleme de digestie. Dacă ora este înaintată ar fi bine să nu fie făinoase multe, pentru că sunt foarte uşor în combinaţie cu grăsimea, să se transforme în grăsime de rezervă. Făinoasele înseamnă glucide şi  ele sunt energia pentru mişcare. Peştele şi legumele sunt uşor de metabolizat”, a explicat nutriţionistul Mihaela Bilic la Sinteza Zilei, difuzată la Antena 3.

Recent Posts

Un adolescent de 14 ani a murit după ce a mâncat un singur chips picant. Ambalajul avertiza că provoacă „durere intensă”

Tragedie în America, unde un adolescent a murit după ce a mâncat un chips extrem…

38 de minute ago

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Ce condiție trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Pensionarii și persoanele în…

o oră ago

Horoscop zilnic 17 mai. Certuri și discuții. Află care sunt zodiile care vor avea parte de dezamăgiri

Horoscop 17 mai 2024. Află care sunt predicțiile astrelor pentru toate semnele zodiacale, în materie…

2 ore ago

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

2 ore ago

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică