Categories: Stil de viaţă

Mihaela Bilic: Este fructul care îngrașă cel mai tare, un șoc pentru ficat dacă exagerăm cu cantitatea

Mihaela Bilic, cunoscut medic nutriționist, atenționează în legătură cu acest fruct, extrem de căutat vara. Doar că pe lângă gustul delicios, există o capcană pentru siluetă.

Tocmai fiindcă este atât de gustos, avem tendința să exagerăm cu cantitatea. Unii chiar îl înlocuiesc cu apa. Dar este o mare greșeală, iată de ce. Medicul a explicat pe îndelete.

Pepenele roșu este delicios, știm cu toții. Mai mult, este asociat verii, întrucât o felie zemoasă, rece și răcoritoare face minuni în zilele și nopțile caniculare.

Însă prea mult pepene roșu este un șoc pentru ficat! Are o cantitate uriașă de fructoză și se află în topul fructelor care îngrașă cel mai mult!

Mare atenție la cantitatea de pepene consumată zilnic! Acest fruct conțină multă fructoză, care se duce direct la ficat. Mihaela Bilic atrage atenția: fructoza îngrașă enorm.

Problema cu fructele este cantitatea. Întrucât fructoza nu crește glicemia, însă îngrașă foarte mult și periclitează ficatul. Pepenele se ”bate” pe locul 1 în topul fructelor care îngrașă cel mai mult cu strugurii și cireșele, atenționează nutriționistul Mihaela Bilic.

Care este de fapt problema cu fructoza? E simplu. Glucoza poate fi combătută cu sport, de exemplu. Ai mâncat, mergi pe jos sau alergi și dai jos caloriile. Le-ai consumat. Partea proastă la fructoză este că ea nu se duce în sânge, precum glucoza, ci se duce la ficat, supunându-l la o muncă titanică, în cazul în care am exagerat cu cantitatea.

Așa atrage atenția și Mihaela Bilic: Fructoza merge direct în ficat, acesta o transformă în grăsime, care merge direct pe abdomen.

Ca un sfat, medicul spune că putem proceda ca în Asia, unde oamenii mănâncă pepene ca desert, iar doamna Bilic susține că acest lucru este foarte corect.

Doar că ei mănâncă fructul tăiat în bucățele mici, iar fiecare om servește o singură bucățică.

Pentru a nu întrista românii iubitori de pepene, nutriționista spune: ” Nu vă voi recomanda acum să mâncați cu bucățica, dar mâncați măcar du felia. Dacă vreți să nu vă doară grăsimea acumulată brusc pe abdomen.”

Recent Posts

Micul dejun care te va întineri. Restabilește prospețimea pielii

 Micul dejun nu numai că oferă energie pentru întreaga zi, dar dacă este selectat corect,…

13 minute ago

La cât ajunge pensia unui român cu 35 de ani vechime în muncă, după recalculare

Pensie după 35 de ani de muncă. După o perioadă de 35 de ani de…

11 ore ago

Simptome care apar în orice tip de de cancer și sunt adesea ignorate până e prea târziu

Cancerul este o afecțiune complexă și diversă, cu peste 100 de tipuri diferite cunoscute până…

11 ore ago

Ce să mănânci dacă ai glicemia mare. Cele mai bune alimente care elimină zahărul din sânge

Știi ce alimente te ajută să scazi glicemia? Prediabetul este caracterizat prin prezența valorilor crescute…

12 ore ago

Unul dintre cele mai frumoase orașe din România, înclus în patrimoniul Unesco. Merită să-l vizitezi cel puțin o dată în viață

Unul dintre cele mai frumoase orașe din România. În România există un oraș de o…

12 ore ago

Nutriționist: Acest fruct îngrașă cel mai tare. E un șoc pentru ficat dacă mâncăm prea mult

Fructul care îngrașă cel mai mult. Dr. Mihaela Bilic, cunoscut medic nutriționist, atenționează în legătură…

13 ore ago

Citeste si: