vineri, octombrie 22, 2021

Mihaela Bilic, cunoscut medic nutriționist, atenționează în legătură cu acest fruct, extrem de căutat vara. Doar că pe lângă gustul delicios, există o capcană pentru siluetă.

Tocmai fiindcă este atât

de gustos, avem tendința să exagerăm cu cantitatea. Unii chiar îl înlocuiesc cu apa. Dar este o mare greșeală, iată de ce. Medicul a explicat pe îndelete.

Pepenele roșu este delicios, știm cu toții. Mai mult, este asociat verii, întrucât o felie zemoasă, rece și răcoritoare face minuni în zilele și nopțile caniculare.

Însă prea mult pepene roșu este un șoc pentru ficat! Are o cantitate uriașă de fructoză și se află în topul fructelor care îngrașă cel mai mult!

Mare atenție la cantitatea de pepene consumată zilnic! Acest fruct conțină multă fructoză, care se duce direct la ficat. Mihaela

Bilic atrage atenția: fructoza îngrașă enorm.

Problema cu fructele este cantitatea. Întrucât fructoza nu crește glicemia, însă îngrașă foarte mult și periclitează ficatul. Pepenele se ”bate” pe locul 1 în topul fructelor care îngrașă cel mai mult cu strugurii și cireșele, atenționează nutriționistul Mihaela Bilic.

Care este de fapt problema cu fructoza? E simplu. Glucoza poate fi combătută cu sport, de exemplu. Ai mâncat, mergi pe jos sau alergi și dai jos caloriile. Le-ai consumat. Partea proastă la fructoză este că ea nu se duce în sânge, precum glucoza, ci se duce la ficat, supunându-l la o muncă

titanică, în cazul în care am exagerat cu cantitatea.

Așa atrage atenția și Mihaela Bilic: Fructoza merge direct în ficat, acesta o transformă în grăsime, care merge direct pe abdomen.

Ca un sfat, medicul spune că putem proceda ca în Asia, unde oamenii mănâncă pepene ca desert, iar doamna Bilic susține că acest lucru este foarte corect.

Doar că ei mănâncă fructul tăiat în bucățele mici, iar fiecare om servește o singură bucățică.

Pentru a nu întrista românii iubitori de pepene, nutriționista spune: ” Nu vă voi recomanda acum să mâncați cu bucățica, dar mâncați măcar du felia.

Dacă vreți să nu vă doară grăsimea acumulată brusc pe abdomen.”

Ultimele stiri