Din cuprinsul articolului
Mihaela Bilic distruge miturile despre brânză. Există mituri despre anumite alimente care, în timp, au devenit atât de familiare încât s-au transformat în adevăruri.
O alimentație corectă este esențială pentru un organism sănătos, iar pentru asta informația este vitală. Mihaela Bilic a devenit cunoscută publicului larg pentru sfaturile sale pertinente din domeniul nutriției.
În cele ce urmează, medicul nutriționist explică de ce miturile despre brânză trebuie reevaluate.
„Viața are alt gust cu o bucățică de brânză! Cum o alegem și cum o consumăm ca să ne bucurăm la maxim de calitățile ei? Iată câteva recomandări practice:
Dacă brânza a mucegăit, nu înseamnă că este stricată! Brânza este un aliment viu, iar coloniile de lactobacili sunt într-un permanent proces de fermentație, fapt care duce la apariția mucegaiului “nobil” și la maturarea gustului.
Brânza se consumă la temperatura camerei, nu direct din frigider și nici ținută la o temperatură mai mare de 20 °C. Intervalul 14-18 °C este ideal, consistența va fi moale iar aroma și gustul la intensitate maximă.
“Coaja” sau crusta de la brânzeturi și cașcaval este comestibilă, cu excepția situației în care este făcută din ceară sau din plastic. Ba mai mult, în cazul brânzeturilor cu mucegai crusta are un gust intens.
Brânza poate fi consumată și de cei care au intoleranță la lactoză! Lactoza este prezentă mai ales în laptele proaspăt, iar concentrația ei scade pe măsură ce laptele este fermentat. Avem mai puțină lactoză în iaurt și brânză proaspătă și doar urme de lactoză în brânzeturile fermentate și în cașcaval”, a scris nutriționistul pe pagina de Facebook.
Carmen Harra și-a exprimat în mod public sprijinul pentru Florin Piersic. Deși marele actor este…
Un renumit economist român a declanșat furia opiniei publice imediat după ce a susținut că…
Mihai Voropchievici susține că o zodie se va confrunta cu probleme, pe când alți nativi…
Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii, a adus clarificări referitoare la criteriile în funcție de care unii…
Intrat în tradiția marilor campanii internaționale de prevenție medicală, proiectul grupului Euromelanoma privind aspectele de…
De-a lungul a patru decenii, prin mâna și bisturiul chirurgului Mircea Beuran au trecut nenumărate…