miercuri, iunie 29, 2022

Mihaela Bilic explică de ce bărbații nu se îngrașă, ce fel de metabolism au și de ce își permit mai multe calorii decât femeile. 

Medicul nutriționist Mihaela Bilic spune că bărbații au un metabolism mai generos și de aceea nu se îngrașă.

Astfel, bărbații pot avea porții mai generoase decât ale femeilor, fără să se îngrașe. De asemenea, au masă musculară suplimentară și din aceste motive își permit meniuri cu mai multe calorii, explică Bilic.

Te-ar mai interesa: Medic: cum poate fi scăzut riscul de accident vasc...

”Dacă un cuplu, soț și soție, se apucă de cură de slăbire va fi extrem de frustrant pentru că el cu siguranță va slăbi aproape dublu, chiar dacă va mânca mai mult.

De obicei bărbații nu au o relație afectivă cu mâncarea și puțini dintre ei sunt dependenți de zahăr.

La bărbați, de exemplu, chiar și dacă este un pahar de vin, a elimina alcoolul timp de o lună duce la rezultate spectaculoase, de până la 5 kg slăbite fără să tai nimic din porția de mâncare.

Și mai au un avantaj, pe lângă jumătate din numărul de celule adipoase și hormonii care nu dau aceste variații de dispoziție, care automat înseamnă și variații de apetit.

Te-ar mai interesa: Cancer pulmonar: Semnele precoce care trebuie să t...

Bărbații sunt mult mai cuminți, nu au fantezii alimentare, ei mănâncă ce li se pune în față.

Femeile se pierd în fantezii alimentare

Noi femeile, confruntăm grav lucrurile, toată partea noastră afectivă, dacă nu este satisfăcută, vom face tot felul de povești și ne vom pierde în aceste fantezii alimentare care să ne aducă satisfacție și să ne hrănească la nivelul de imaginație.

Și atunci, cu cât te gândești mai mult la un lucru, cu atât vei mânca mai mult.

Te-ar mai interesa: Băutura aurie care scade glicemia! Este indicată a...

Nu putem ajunge la o relație distantă, rece și indiferentă față de mâncare dacă noi ne gândim la ea sute de ori pe zi”, a explicat Mihaela Bilic diferența dintre femei și bărbați în raport cu mâncarea și curele de slăbire într-o emisiune online, notează dcmedical.ro.

Fiecare dintre noi ne întrebăm care este farfuria perfectă, cea care nici nu ne îngrașă, nici nu ne slăbește, care aduce toate elementele nutriționale necesare unei diete echilibrate, dar mai ales unei vieți sănătoase.

Te-ar mai interesa: Cei mai mari dușmani ai creierului. Vlad Ciurea: „...

Farfuria perfectă vs farfuria bună

Nutriționistul Mihaela Bilic a explicat, într-o emisiune online, care sunt provocările farfuriei perfecte, dar mai ales de ce evită să se gândească la aceasta ca la una perfectă, ci mai mult ca la una ideală.

”Suntem cu toții în căutarea perfecțiunii, și la nivel de imagine, și la nivel de siluetă, și pentru mine cuvântul perfect este ca o capcană. Adică este acel mai bine care ne omoară binele pe care-l aveam.

Te-ar mai interesa: Cercetători români: DESCOPERIRE legată de SARS-CoV...

Iar despre mâncare, cel puțin de-a lungul timpului, mi-am scăzut puțin așteptările ca să nu mai fiu dezamăgită”, a spus nutriționistul.

”Dacă dau timpul înapoi, cred că acum 30 de ani aș fi căutat farfuria perfectă. Acum, o caut doar pe aia bună. Sunt mulțumită dacă am o farfurie de mâncare bună.

Tot mai greu de găsit mâncarea care să ne bucure

Și de ce spun mâncare bună? În ultima vreme mi se pare că dincolo de combinațiile, de cantitatea de mâncare pe care ne propunem să o controlăm, este din ce în ce mai greu să găsești mâncarea care să te bucure.

Cuvântul bucurie a cam pierit din farfuria românilor și cred că de aici trebuie să începem. Dincolo de numărat caloriile sau pus mâncarea pe un cântar, cred că ar trebui să ne schimbăm puțin atitudinea.

Noi, ca români, avem o relație specială cu mâncarea, poate puțin mai plină de afecțiune și de căldură decât alte popoare și pentru noi mâncarea reprezintă mai mult decât un aliment, mai mult decât un nutrient sau supraviețuire.

Este un ingredient prin intermediul căruia ne exprimăm, iată, bucuria, iubirea, starea de bine”, a mai spus Mihaela Bilic.

Recent, medicul nutriționist a explicat pe pagina sa de socializare diferențele dintre inghetata si sorbet, importante pentru pofticiosii atenti la numarul de calorii.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private