Sari la conținut

Mihaela Bilic: Leguma numărul unu în protecția anticancer

Dr. Bilic
Sursă foto: facebook/mihaelabilic
Mihaela Bilic ofră secrete din bucătărie

Nutriționistul Mihaela Bilic ne vorbește despre o legumă foarte importantă în protejarea împotriva cancerului. Potrivit spuselor ei, acest aliment este și un dușman mortal pentru bacteriile care provoacă ulcer.

Într-un mesaj apărut pe pagina sa de socializare, Mihaela Bilic vorbește despre legumă-minune pentru sistemul digestiv.

„Broccoli pentru durerile de stomac

În 2005 Barry Marshall și John Warren au primit premiul Nobel pentru descoperirea relației dintre Helicobacter pilori și bolile de stomac. 3/4 dintre ulcerele de stomac și aproape toate ulcerele de intestin se datorează unei infecții cu o bacterie, nicidecum acidității gastrice cum se credea în trecut.

Nimeni nu a crezut că la un pH=2, așa cum avem în stomac, vreo formă de viață ar putea supraviețui. Ei bine, Helicobacter pilori nu doar că trăiește, dar mai face și stricăciuni! Bacteria aderă la mucoasa gastrica și fragilizează bariera protectoare a peretelui intestinal. Rezultatul: sucul gastric acid erodează treptat celulele submucoase și ulcerul e instalat.

Nutriționist

Antibioticele ar putea fi înlocuite de un extract concentrat din broccoli

Interesant este că mai mult de jumătate din populația globului are prezent Helicobacter pilori în stomac, însă doar unul din cinci purtători va dezvolta mici leziuni inflamatorii de tip ulcer. Vestea bună este că tratamentul antibiotic distruge bacteria agresoare și pune capăt tulburărilor digestive. Vestea și mai bună e că în curând antibioticele ar putea fi înlocuite de un extract concentrat din broccoli.

Sulforafanul este substanța capabilă să blocheze enzimele care îi permit bacteriei Helicobacter pilori să neutralizeze aciditatea gastrica și să se fixeze de mucoasa stomacului. Așa că broccoli nu este doar leguma numărul unu în protecția anticancer, ci și un “dușman de moarte” pentru bacteriile cauzatoare de ulcer”, a scris Mihaela Bilic pe pagina sa de Instagram.

Ce se întâmplă când mănânci pâine cu brânză

Mihaela Bilic spulberă spune că salata de roșii poate fi un fel sănătos de mâncare, însă contează enorm cât ulei și câtă brânză adăugăm.

„Este ridicol de mică, mai ales pentru cei care spun nu mai mănânc pâine, pentru că pâinea îngrașă, și mănânc roșiile goale cu brânză.

Când mă uit la pachetele de brânză trase în țiplă, la 500 de grame, mi se pare ridicol, iar ăla de 100 nici nu poți să-l tai în două, este o felie mai grosuță.

Brânza este un fel de super lapte, nu putem să-l mâncăm decât dacă, la masa respectivă, punem roșii și poate o feliuță subțire de pâine și gata, dar ni s-a dus rația de 300-400 de calorii și pare că nu am mâncat mare lucru”, a spus Mihaela Bilic.

„Brânza o putem mânca cu ușurință, nu are niciun strop de fibre, nu ne satură și, dacă nu punem lângă ea niște legume și un strop de pâine, este grav pentru siluetă să ne săturăm cu brânză”, a adăugat ea.

Ce se întâmplă dacă mănânci pâine cu brânză. „Pâinea are glucidele, amidonul, iar brânza are proteine și grăsimi.

Punându-le împreună, avem o masă completă și, dacă punem și roșia, cu vitamine și minerale, este exemplul perfect de farfurie echilibrată, avem toate grupele de nutrienți”, a adăugat medicul.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel