Sari la conținut

Mihaela Bilic, medic nutriționist: Grăsimea a fost acuzată de boli cardiovasculare, când de fapt vinovatul era acest ALIMENT

Mihaela Bilic, nutriționist, spune că grăsimea a fost acuzată de boli cardiovasculare, când de fapt vinovatul era acest un alt aliment consumat zilnic de români.

Mihaela Bilic a explicat în cadrul unei emisiunii că a mânca dietetic nu înseamnă neapărat și sănătos.

Celebrul nutriționist a vorbit despre excesul de zahar pe care îl facem mulți dintre noi, fie că este vorba despre zahărul pe care îl consumăm în cunoștință de cauză sau zahăr ascuns în diferite produse, scrie Antena 3.

„Avem o monotonie alimentară. Am observat și când mergem la cumpărături sau la restaurant, cumpărăm și comandăm cam aceleași feluri de mâncare. Foarte multă lume confundă mâncatul dietetic cu mâncatul sănătos. Dietetic înseamnă fără grăsime: dietetic înseamnă lucruri ușor de digerat ca atunci când ești după o hepatită, ești convalescent și organismul trebuie să depună un efort cât mai mic.

A mânca dietetic nu este însă neapărat sănătos, pentru că fără grăsime organismul nostru de la piele până la transmiterea impulsului nervos este profond afectat. Și atunci o alimentație care este excesiv de săracă în grăsimi nu e deloc sănătoasă.

În anii ’70, grăsimea a fost acuzată de boli cardiovasculare, când de fapt vinovatul era zahărul. Acum ne-am dat seama, după 50 de ani de alimente light și degresate că obezitatea a explodat și că acum avem în mod năucitor zahăr în foarte multe produse, dincolo de dulciuri, în care este normal să fie prezent.

În acest context, alimentația noastră, de teama grăsimilor, a fost îmbogățită cu zahăr, ca mâncarea să fie gustoasă și, iată, ne confruntăm acum cu o năucitoare explozie a obezității și a bolilor cardiovasculare care categoric este legată de acest consum de zahăr”, a spus Mihaela Bilic.

Mihaela Bilic

Mihaela Bilic: Eu în cafea pun îndulcitori

Acestea fiind spuse, nutriționistul plasează zahărul pe primul loc în topul alimentelor periculoase. În plus, atrage atenția asupra înlocuirii lui cu altceva.

„Puteți elimina zahărul din viața voastră, dar atenție, că și aici oamenii caută un fel de vinovat și, dacă se poate, să existe și un salvator. Deci, indiferent că e brun, roșu, de trestie, de sfeclă… Așa cum sucurile de fructe sunt un fel de esență de fruct, care pentru organism este percepută ca perfuzie în venă de glucoză, așa și zahărul este esența unei plante. (…) Când zic zahăr zic și miere.

Ca să fiu autentică și ușor șocantă până la capăt, aș spune: eu în cafea pun îndulcitori. Îndulcitorii sunt acele substanțe care sunt efectiv făcuți în laborator și care au o putere de îndulcire de la 600 până la 800 mai mare decât zahărul”, a explicat Mihaela Bilic.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel