miercuri, septembrie 28, 2022

Mihaela Bilic, medic nutriționist, spune că facem o mare greșeală atunci când ținem dietă și renunțăm la carbohidrați. Importantă este porția!

„Cartofii îngrașă mai puțin decât pâinea

Cu toții iubim carbohidrații sub o formă sau alta, de la banala felie de paine la pizza, paste, orez, mămăligă sau cartofi prăjiți. Când vrem să slăbim tăiem carbohidrații din dietă, doar că fără ei nu prea rezistăm.

Te-ar mai interesa: Atenție! Noi modificări la calculul facturilor de ...

Un cartof fiert este echivalent cu o felie de paine

Decât să declarăm război făinoaselor, n-ar fi mai realist/eficient să facem alegeri istețe și să micșorăm porția?! Acolo unde cerealele conțin 70% amidon și sub 5% apă, cartofii sunt la polul opus: au 70% apă și doar 17% amidon. Un cartof fiert este echivalent cu o felie de paine, are tot 80cal și niciun gram de gluten.

Iar dacă stropim cartoful fiert cu ulei și îl băgăm la cuptor, devine incredibil de apetisant. E drept, cu încă 100cal în plus. Iar dacă vreți și o bucată de brânză, s-a ales praful de titlul meu…că tocmai l-am transformat într-o bombă calorică”, a scris Mihaela Bilic pe pagina sa de socializare.

Te-ar mai interesa: Dana Budeanu a rezolvat problema facturilor mari p...


Ulei de măsline sau de floarea-soarelui?

Recent, Mihaela Bilic a comparat uleiul de măsline cu cel de floarea soarelui. Concluzia este una simplă: din punct de vedere caloric sunt identice!

”Ulei de măsline sau ulei de floarea soarelui?

Din punct de vedere caloric sunt identice: 100 de calorii pe lingură. Din punct de vedere conținut de acizi grași, aici avem acizi grași esențiali Omega 9 – adică acidul oleic, aici avem Omega 6.

Te-ar mai interesa: Bei cafeaua fierbinte? Ai grijă, iată care sunt ri...

Sunt esențiali pentru că organismul nu-i poate produce, trebuie aduși prin alimentație. Și da, Omega 9 este antiinflamator, pe când Omega 6 este proinflamator.

Deci atenție mare la excesul de ulei de floarea soarelui, și pentru siluetă, și pentru sănătate, e un pericol.

Din punct de vedere prăjeală/încălzire, cel de măsline este foarte stabil, nu schimbă gustul mâncării pe care o prăjim în el. Pe când cel de floarea-soarelui este neutru și suficient de ieftin cât să nu ne doară sufletul dacă îl aruncăm după fiecare prăjeală”, a spus Mihaela Bilic în video postat pe contul său de socializare.

Te-ar mai interesa: Care sunt cele mai mari nevoi ale pacienților cu S...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private