miercuri, septembrie 28, 2022

Mihaela Bilic, medic nutriționist, transmite că ciorba este alimentul ideal pentru slăbit. Ciorba are multă apă, legume, făinoase și, în plus, mai vine cu un avantaj!

Ciorba este alimentul ideal pentru slăbit. Are multă apă. Stomacul nu ştie să numere calorii, este impresionat doar de volum. Din cauza asta, când băgăm în stomac trei polonice de ciorbă, el crede că a mâncat mult, l-am păcălit. Dar avem 90% apă, avem legume, făinoase (tăiţei, orez, cartof). Cantitatea de substanţă uscată dintr-o ciorbă niciodată nu o să depăşească dimensiunea unei palme. Carnea, legumele – încap într-o palmă.

Te-ar mai interesa: De ce nu e bine să la culcare cu stomacul gol. Iat...

(…) Ciorba mai vine cu un avantaj. Stă în stomac de două ori mai mult decât un fel doi. (…) În şase luni de zile, eu cred că slăbeşti, nu ştiu, poate 30 de kilograme”, a spus nutriționistul Mihaela Bilic la Pro TV.

Mihaela Bilic

Greșeala pe care o faci când prepari salata de vinete

Cu siguranță pare greu de crezut, însă salata de vinete se poate transforma într-o bombă calorică în cazul în care nu este preparată corect.

Mihaela Bilic, medic nutriționist, a explicat pe pagina sa de Instagram care sunt secretele pe care trebuie să le știți atunci când preparați salata de vinete.

Câte minute trebuie frecate vinetele

„Care e secretul pentru o salată de vinere reușită? Ei bine, sunt mai multe!

Te-ar mai interesa: Trigliceride crescute: semne de avertizare care ap...

În primul rând, trebuie să coacem vinetele direct în flacără, apoi le curățăm și le lăsăm bine la scurs ca să iasă din ele toată zeama aceea care este iute.

Ulterior, le tocăm pe un tocător din lemn cu un cuțit de ceramică, ca să nu se oxideze și să nu se înegrească.

Și, surpriza! Adăugăm un gălbenuș de ou și puțin ulei, nu mai mult de un tur de castron, pentru că, dragii mei, calitatea și gustul unei salate de vinete vine din frecare! Adică folosim un bol adânc, un linguroi pe măsură, punem vinetele, gălbenușul și uleiul și frecăm cam 5 până la 10 minute.

Te-ar mai interesa: Te balonezi excesiv? Mărirea splinei, a ficatului,...

Cu cât le frecăm mai mult, cu atât ele o să devină mai pufoase ca o spumă, pentru că maioneza se produce în timp ce frecăm.

Salată de vinete dietetică, sănătoasă și delicioasă

Deci nu e nevoie de mult ulei, culmea, și veți obține o salată de vinete dietetică, sănătoasă și delicioasă. Credeți-mă, încercați și vă veți convinge!

Rezultatul? Așa cum v-am promis! O salată de vinete albă, aerată ca o spumă și dietetică, pentru că am pus puțin ulei, iar asta înseamnă că are puține calorii.

Te-ar mai interesa: Ultima modă în materie de slăbit. Fără alimente in...

Haideți să nu mai acoperim gustul legumelor cu prea mult ulei, pentru că este vară și avem nevoie să ne bucurăm de mâncărurile noastre tradiționale românești, în varianta reconfigurată.

Dacă transpirăm mestecând, sigur vom slăbi mâncând!

Și mai am un secret! Înlocuiți pâinea cu bucățele de ardei gras. În felul ăsta, gustul delicios este garantat și silueta neafectată!”, a explicat Mihaela Bilic.

Te-ar mai interesa: Cum arată soția lui Mihai Șora. E cu aproape 60 de...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private