Categories: Stil de viaţă

Mihaela Bilic, nutriționist: Ciorba este alimentul ideal pentru slăbit

Mihaela Bilic, medic nutriționist, transmite că ciorba este alimentul ideal pentru slăbit. Ciorba are multă apă, legume, făinoase și, în plus, mai vine cu un avantaj!

Ciorba este alimentul ideal pentru slăbit. Are multă apă. Stomacul nu ştie să numere calorii, este impresionat doar de volum. Din cauza asta, când băgăm în stomac trei polonice de ciorbă, el crede că a mâncat mult, l-am păcălit. Dar avem 90% apă, avem legume, făinoase (tăiţei, orez, cartof). Cantitatea de substanţă uscată dintr-o ciorbă niciodată nu o să depăşească dimensiunea unei palme. Carnea, legumele – încap într-o palmă.

(…) Ciorba mai vine cu un avantaj. Stă în stomac de două ori mai mult decât un fel doi. (…) În şase luni de zile, eu cred că slăbeşti, nu ştiu, poate 30 de kilograme”, a spus nutriționistul Mihaela Bilic la Pro TV.

Greșeala pe care o faci când prepari salata de vinete

Cu siguranță pare greu de crezut, însă salata de vinete se poate transforma într-o bombă calorică în cazul în care nu este preparată corect.

Mihaela Bilic, medic nutriționist, a explicat pe pagina sa de Instagram care sunt secretele pe care trebuie să le știți atunci când preparați salata de vinete.

Câte minute trebuie frecate vinetele

„Care e secretul pentru o salată de vinere reușită? Ei bine, sunt mai multe!

În primul rând, trebuie să coacem vinetele direct în flacără, apoi le curățăm și le lăsăm bine la scurs ca să iasă din ele toată zeama aceea care este iute.

Ulterior, le tocăm pe un tocător din lemn cu un cuțit de ceramică, ca să nu se oxideze și să nu se înegrească.

Și, surpriza! Adăugăm un gălbenuș de ou și puțin ulei, nu mai mult de un tur de castron, pentru că, dragii mei, calitatea și gustul unei salate de vinete vine din frecare! Adică folosim un bol adânc, un linguroi pe măsură, punem vinetele, gălbenușul și uleiul și frecăm cam 5 până la 10 minute.

Cu cât le frecăm mai mult, cu atât ele o să devină mai pufoase ca o spumă, pentru că maioneza se produce în timp ce frecăm.

Salată de vinete dietetică, sănătoasă și delicioasă

Deci nu e nevoie de mult ulei, culmea, și veți obține o salată de vinete dietetică, sănătoasă și delicioasă. Credeți-mă, încercați și vă veți convinge!

Rezultatul? Așa cum v-am promis! O salată de vinete albă, aerată ca o spumă și dietetică, pentru că am pus puțin ulei, iar asta înseamnă că are puține calorii.

Haideți să nu mai acoperim gustul legumelor cu prea mult ulei, pentru că este vară și avem nevoie să ne bucurăm de mâncărurile noastre tradiționale românești, în varianta reconfigurată.

Dacă transpirăm mestecând, sigur vom slăbi mâncând!

Și mai am un secret! Înlocuiți pâinea cu bucățele de ardei gras. În felul ăsta, gustul delicios este garantat și silueta neafectată!”, a explicat Mihaela Bilic.

Recent Posts

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

6 minute ago

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

36 de minute ago

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

o oră ago

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

2 ore ago

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

2 ore ago

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică