luni, septembrie 26, 2022

Acestea sunt alimentele pe care ar trebui să le eviți. Mihaela Bilic, nutriționist, îndeamnă prin intermediul unui mesaj apărut pe Instagram să nu mâncați nimic din ceea ce bunicii voștri n-ar recunoaște ca aliment. Iată produsele pe care trebuie să le evitați!

„Nu mâncați nimic din ceea ce bunicii voștri n-ar recunoaște ca aliment

Alimente pe care trebuie să le eviți. Pentru sănătatea voastră și a familiei voastre, evitați produsele alimentare care conțin:

Te-ar mai interesa: S-a inventat plasturele hi-tech: Cum ne ajută în l...

⛔️ingrediente necunoscute
⛔️ingrediente imposibil de pronunțat, ce țin mai degrabă de un laborator de chimie
⛔️ingrediente al căror număr depășește cifra 5
⛔️sirop de glucoză-fructoză
⛔️grăsime de cocos și/sau de palmier.

În felul acesta veți reuși să evitați pe cât posibil alimentele ultraprocesate, cu valoare nutritivă redusă și aport mare de calorii.

Atunci când faceți cumpărături evitați:

⛔️ zona centrală din supermarket și rafturile cu produse ambalate, al căror termen de garanție depășește 3 luni
⛔️ produsele promovate ca având extra-avantaje (de ex. margarină care scade colesterolul, brânzeturi light sau dulciuri fără adaos de zahăr)
⛔️ alimentele din import, mai ales când ele există în varianta românească, dar și produsele exotice, pe care nu suntem genetic construiți să le metabolizăm
⛔️ produsele provenite din agricultura intensivă (fie că e vorba de cele vegetale sau animale) și alimentele extrasezon, coapte/maturate forțat.

Te-ar mai interesa: Cum îți dai seama că ești într-o relație toxică: I...

medic

Pe de altă parte, nu trebuie să vă feriți de:

🆗 alimentele cu preț redus, aflate la limita datei de expirare-termenul de valabilitate indicat pe ambalaj precede cu mult alterarea reală a produsului
🆗 mâncarea gătită, chiar dacă este ambalată și vândută în supermarket
🆗 produse cu ambalaj mai puțin colorat/sofisticat, de la branduri mai puțin cunoscute, dar care au o listă “curată” de ingrediente (simple și puține)
🆗 ambalajul mai mic, care conține produsul gata feliat/porționat, chiar dacă este mai scump. Fiți adepții lui “puțin și bun”!”, a scris Mihaela Bilic pe Instagram.

Te-ar mai interesa: Cum poti utiliza inteligent spatiul dintr-un depoz...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private