Sari la conținut

Mihaela Bilic, nutriționist: „Slăbim cu ciorbă, salate și iaurt, NU cu semințe”

alegere sănătoasă

Mihaela Bilic, nutriționist, spulberă toate miturile și explică care sunt alimentele care ne ajută atunci când vrem să slăbim. O să rămâi surprins!

„Stomacul nostru nu știe să numere caloriile, este impresionat doar de volum. Simțim că ne-am săturat doar atunci când stomacul este plin!

Însă nu e totuna dacă mâncăm cașcaval sau frunze de salată.

Alegeți produse pline de apă sau aer, cu volum mare și calorii puține.

Slăbim cu ciorbă, salate și iaurt, nu cu semințe, brânzeturi și mezeluri. Da, din păcate tot ce e bun, îngrașă”, a scris Mihaela Bilic pe pagina sa de Instagram.

Alimentul considerat „o extra carne”. Bilic: Grav este că uităm să îl includem în dietă

”Ultima fiță în materie de nutriție” pare să fie mini-conserva cu leguminoase, ce nu ar trebui să lipsească din nicio poșetă, afirmă medicul nutriționist Mihaela Bilic. De altfel, aceasta consideră că este benefică nu doar pentru sănătate, cât și pentru a reduce risipa alimentară.

”Mini conservele, un “accesoriu” la modă când vine vorba de alimentație sănătoasă!

“Ce cară femeile în poșetă?” se întreabă mereu bărbații, cu un amestec de curiozitate și ironie? Adevărul e că poșeta unei femei este mai ceva ca Peștera lui Ali-Baba, poți să găsești în ea cele mai surprinzătoare și atipice lucruri… de care însă avem mare nevoie!

Și dacă până acum poșeta a avut chiar și rol de trusă de prim ajutor sau kit de bricolaj, aflați că mai nou poșeta ține loc de cămară! Da, nu râdeți, ultima fiță în materie de nutriție este să ai mereu la îndemână o mini conservă.

Ești la cură de slăbire și salata pe care ți-ai comandat-o e un munte de frunze verzi? Nicio problemă, adaugi peste ea o conservă de năut și masa devine echilibrată și hrănitoare.

Cauți o sursă practică de fibre, minerale și vitamine? 3 linguri de fasole neagră fiartă bine la aburi acoperă necesarul zilnic.

Vrei să elimini glutenul din dietă și nu ai o garnitură potrivită pentru carnea la grătar? Conserva de quinoa e partenerul perfect. Chef de o gustare sănătoasă, fără zahăr și multe calorii? Boabele de porumb dulce sunt pe placul oricui.

Cu toții știm ce importante sunt leguminoasele într-o alimentație echilibrată, mai grav este că în practică uităm să le includem în dietă.

Bunicii noștri n-au aflat de la nutriționiști că e bine să mănânci leguminoase măcar de 2 ori pe săptămână, pe ei nevoia i-a învățat să mănânce fasole mai des decât carne.

Nici vegani nu e nevoie să devenim ca să fim sănătoși, esențial e să alternăm sursele de proteine animale cu cele vegetale”, a scris Mihaela Bilic pe contul său de socializare.

Leguminoasele, produsul ”2 în 1”

”Mie-mi place să spun că leguminoasele sunt un produs “2 în 1”: au proteine hrănitoare (ca în carne/pește/ou), dar și carbohidrați care dau energie, similar cu cereale/pâine/paste.

Avantajul este că nu conțin gluten și au indice glicemic mic (amidonul din compoziția lor se absoarbe lent în sânge). Înainte spuneam că fasolea e “carnea săracului”. Însă carnea nu are fibre, în timp ce toate aceste boabe sunt o sursă importantă de fibre, vitamine și minerale…deci o “extra-carne”!

Dacă sunteți mai catolici decât Papa veți spune că proteinele vegetale sunt incomplete, de calitate inferioară, față de proteinele animale.

De acord, dar și pentru asta avem o soluție: asocierea dintre cereale și leguminoase acoperă tot spectrul de aminoacizi esențiali. Adică? Mâncăm fasole cu porumb sau năut cu quinoa și avem un meniu vegetarian complet echilibrat”, a mai scris nutriționistul.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: