Sari la conținut

Mihaela Bilic: „regimul este o mare vrăjeală”. Ce îți influențează cu adevărat greutatea?

Dieta grupei sanguine sau alimentatia bazata pe caracteristicile si atributele sangelui uman este una din cele mai avansate si cuprinzatoare alimentatii care tine cont de unicitatea si individualitatea fiecarei persoane.

Grupele sanguine A, B si 0 au fost descoperite de austriacul Karl Landesteiner (1868-1943) in 1900, iar in 1902 Alfredo von Castello si Adriano Sturly au identificat si a patra grupa sanguina (AB), acestea numarandu-se printre principalele noastre caracteristici genetice.

Karl Landsteiner este considerat descoperitorul sistemului AB0, el primind – in anul 1930 – Premiul Nobel pentru aceasta descoperire.

Evolutia Istorica A Grupelor Sanguine

Evolutia grupelor sanguine este strans legata de istoria omenirii.

Daca luam in considerare sistemele speciale antigen din globulele rosii, putem vorbi de un atribut unic fiecarui individ in parte, cum sunt amprentele sau ADN-ul.

  • Grupa sanguina 0 (zero) este cea mai veche, „tipul vanatorului”.
  • Grupa A („tipul agricultorului”) a evoluat odata cu cultivarea pamantului.
  • Grupa B („tipul echilibrat”) si-a facut aparitia pe parcursul migratiei spre nord.
  • Cea mai noua dintre cele patru grupe sanguine fiind grupa AB („tipul modern”), a aparut ca rezultat al amestecului celorlalte grupe

Mihaela Bilic: Regimul pe grupe de sînge e o mare vrăjeală

Deși este o dietă extrem de practicată, nutriționista Mihaela Bilic susține că această dietă nu are nici o legătură cu stilul de viață sănătos al unei persoane și cum ar trebui să mănânce aceasta, dar mai ales cu fluctuația numărului de kilograme.

„Regimul pe grupe de sînge e o mare vrăjeală🙉🙈😂

A fost la modă în anii 90 și multe vedete de la Hollywood printre care Demi Moore și Elizabeth Hurley l-au urmat. Este vorba de regimul bazat pe grupele de sînge. Inventat de naturopatul american Peter d’Adamo regimul promitea un slăbit eficient și scăderea riscului de boli cronice dacă consumai alimentele potrivite grupei tale sangvine. Specialistul afirma ca metabolismul și reacția organismului la mâncare este diferită de la o grupă la alta:

🅾️ Persoanele cu grupa 0 sunt considerate vânători și pot mânca mai multe proteine, dar trebuie să reducă cerealele și produsele lactate.

🅰️ Cei cu grupa A sunt agricultori și vor pune accentul pe cereale, legume și fructe iar lactatele și carnea roșie vor fi eliminate.

🅱️ Cei cu grupa B sunt considerați echilibrați, au de eliminat porumbul, grâul leguminoasele boabe și carnea de pui. În schimb au chimie bună cu produse lactate, carnea, ouăle și legumele verzi.

🆎 În grupa AB avem oamenii moderni, care îmbină stilurile vegetarian și carnivor moderat. Pentru ei să recomandă lactate fructe de mare și legume iar carnea roșie cu moderație.

Deși cartea lui Adamo a fost vândută în mai mult de 7000 de exemplare și tradusă în 52 de limbi, la baza acestor afirmații nu a existat nicio demonstrație științifică. Printre cei care au contestat teoria lui Adamo a fost și un grup de cercetători canadieni care au făcut un studiu pe 1455 de participanți. Timp de o lună aceștia au urmat dieta potrivită fiecărei grupe de sînge, însă rezultatele au fost identice cu rezultatele obținute printr-o cură de slăbire obișnuită.

‼️Felul în care o persoană reacționează la un regim nu are nicio legătură cu grupa lui de sînge, ci cu capacitatea de a respecta o dietă săracă în calorii, cu conținut redus de zahăr și grăsimi.

Cu alte cuvinte orice cură de slăbire funcționează, dacă te ții de treabă! Nu grupele de sînge sunt secretul, ci moderația și abținerea de la mâncare. Nu vă amăgiți, din zahăr, făinoase și grăsime ne îngrășăm cu toții, indiferent de grupa de sînge”, a explicat Mihaela Bilic într-o postare pe rețelele sociale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel