miercuri, martie 22, 2023

Mihai Craiu s-a vaccinat anti-covid. „Deși am astm și sunt alergic am luat această decizie”. Pacienții cu cel mai înalt risc de complicații la vaccinul anti-covid.

Mihai Craiu, medic primar pediatrie la Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului „Alessandrescu-Rusescu”, s-a vaccinat, luni, anti-covid. Cunoscutul medic pediatric a mărturisit că a ales să facă acest pas, deși este alergic și are astm.

Te-ar mai interesa: Dr. Alexandru Blidaru, renumit medic oncolog: „Cel...

„Astăzi am făcut, conform programării, prima doza a vaccinului împotriva maladiei COVID19. Deși am astm și sunt alergic am luat această decizie. Decizia informată a plecat de la cântărirea, fără emoție, a potențialelor efecte adverse descrise în analiza recomandărilor CDC privind ambele vaccinuri elaborate pe platformă ARN mesager față de riscul complicațiilor bolii ”, a scris Mihai Craiu pe contul său de Facebook.

Pacienții cu cel mai înalt risc de complicații la vaccinul anti-covid

Medicul pediatru a declarat pentru Europafm că cei care au anumite afecţiuni şi se tem de efectele adverse ale vaccinului anti-COVID trebuie să-și întrebe medicul, în primul râns.

„Trebuie întrebat medicul. Există un studiu de pacienți care se află la risc mai înalt de complicații, cei cu diabet, hipertensiune, obezitate, dar și cei cu boli pulmonare cronice”, a declarat Craiu.

Cât durează imunitatea asigurată de vaccinurile anti-covid?

Mihai Craiu a mai spus că imunitatea asigurată de vaccinurile anti-covid aprobate de Agenţia Europeană a Medicamentului va fi de cel puțin un an.

„Vaccinurile, cele două aprobate în UE, vor garanta cel puțin un an de acoperire. Imunitatea nu are numai soldații care circulă în sânge, anticorpii, ci are și o imunitate celulară. Ca niște cazemate, puncte fixe, unde sunt instruiți soldații.

Te-ar mai interesa: Cutremur în Ministerul Sănătăţii! Un înalt funcţio...

Este așa-numita imunitate celulară. Se pare că această imunitate celulară este și de mai lungă durată. De aceea a existat comunicatul Moderna care spunea că protecția va fi de cel puțin doi ani”, a mai spus acesta.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private