Sari la conținut

Mihail Pautov: acest aliment DISTRUGE metabolismul. Este consumat zilnic de milioane de români!

Dr. Mihail Pautov
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Dr. Mihail Pautov, sfaturi

Renumitul medic Mihail Pautov avertizează asupra unui aliment obișnuit pe care mulți români îl consumă și care are un impact negativ asupra metabolismului nostru.

Pautov, alături de alți nutriționiști, ne sfătuiește împotriva acestui produs pe care mulți români îl consumă, mai ales dimineața, în drum spre serviciu.

Covrigul modest, în cauză, nu este deloc benefic pentru sănătatea noastră, subliniază Mihail Pautov. El afirmă că nu aduce niciun fel de beneficii celor care îl consumă.

„Am găsit un aliment foarte nesănătos care, efectiv, consumat greșit, ne distruge metabolic. Mă refer la aceste alimente în contextul în care le mâncăm aproape zilnic, le mâncăm în cantități mari. Ne imaginăm că ele nu ne fac rău și, de fapt, ele ne fac rău”, spune el într-un videoclip postat pe TikTok

Mihail Pautov: Îți face mai mult rău decât cola

Cele mai proaste alegeri pentru micul dejun
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Mai mult, a realizat un experiment pentru a le arăta oamenilor efectele consumului de covrigi pe stomacul gol. El a demonstrat că nivelul de zahăr din sânge a crescut rapid la 155.

Ulterior, a experimentat o scădere abruptă a glicemiei, ajungând aproape de 70, ceea ce a provocat confuzie. De asemenea, expertul a menționat că această situație a dus la un declin tranzitoriu al funcției cognitive și la o senzație puternică de foame.

„Nu mă puteam concentra, nu aveam chef să mai vorbesc cu nimeni, tot ce voiam era să mănânc. Apoi am băut o bere fără alcool și mi-am recăpătat glicemia. La câteva ore am mâncat alt covrig, cu somon, cu niște parmezan și cu o salată imensă.

Rezultatul: glicemia mi-a crescut foarte puțin. Când am mâncat covrigul alături de grăsime, proteine, multe fibre, nu am mai avut acea senzație de foame, nu mi-a crescut nici insulina, nu am mai avut acea confuzie. Un covrig mâncat pe stomacul gol este o furtună metabolică și vă face mai rău decât vă face o cola”, a explicat el.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel