luni, august 10, 2020

Se găsește în vegetale, nuci și semințe, iar oamenii de știință au descoperit că poate reduce cu 21% cancerul pancreatic, cu 19% cancerul de colon și cu 12% cel colorectal.

Cercetătorii au analizat date de la peste 1500 de persoane și au descoperit că cei care includeau în dieta zilnică 100mg în plus din acest mineral și-au scăzut considerabil riscul celor 2 tipiri de cancer menționate.

Citește și:

Este vorba despre magneziu un mineral esențial organismului deoarece joacă un rol important în reacțiile metabolice, în transmiterea de mesaje nervoase, în relaxarea mușchilor și este implicat împreună cu fosforul și calciul în formarea oaselor.

Cele mai importante surse sunt:

–          Legume verzi: spanac, saltă verde, urzici, ceapă verde

–          Fructe: avocado, banane, caise deshidratate

Citește și:

–          Soia

–          Susan, nuci, semințe

–          Leguminoase

–          Cereale integrale

–          Apă minerală

 

 Deficitul de magneziu se manifestă de obicei prin cefalee, astenie, hiperexcitabiliate și somnolență, tremor muscular, parestezii, labilitate emoțională. Carența de magneziu este de obicei expresia unor boli, cum ar fi ciroza hepatică, diabetul zaharat (în special în faza de acidoză diabetică), diareea cronică, alcoolismul cronic, malnutriția și orice altă patologie de natură digestivă care scade absorbția (intervenții chirurgicale, boli infecțioase). Există medicamente care pot asocia scăderea magneziului din organism (cum ar fi diureticele). Hipocalcemia este o altă stare care poate duce la deficitul de magneziu.

Citește și:

Dozele recomandate sunt:
copii 1-3 ani: 80 mg/zi
4-8 ani: 130 mg/zi
9-13 ani: 240 mg/zi
fete 14-18 ani: 410 mg/zi
băieți 14-18 ani: 360 mg/zi
femei – 310mg/zi
bărbați – 400mg/zi
femei în perioada maternității: 360-400 mg/zi în timpul sarcinii și 320-360 mg/zi în timpul alăptării.

 

Parteneri