marți, ianuarie 31, 2023

Mini accident vascular cerebral: cum îl recunoaștem. Atenție! Medicii spun că ACESTE simptome trec în doar câteva secunde

Accidentul vascular cerebral are loc atunci când circulația sângelui și a oxigenului către creier este perturbată din cauza unui cheag de sânge sau a blocării arterelor. Ca urmare, celulele creierului încep să moară și, dacă persoanei în cauză nu i se acordă asistență medicală imediată, riscul de deces sau posibilitatea de deteriorare pe termen lung ar putea crește.

Te-ar mai interesa: Mâncarea din spitale, bătaie de joc pentru pacienţ...

Dar unele simptome clasice de accident vascular cerebral nu sunt durează, din păcate, suficient de mult. Mai ales dacă cineva suferă de un mini-accident vascular cerebral, cunoscut din punct de vedere medical sub numele de atac ischemic tranzitoriu (AIT) din cauza unei penurii temporare a alimentării cu sânge a creierului.

De obicei, aceste simptome durează doar câteva minute până când se rezolvă.


Care sunt simptomele unui mini accident vascular cerebral

Medicii spun că există șapte simptome clasice ale unui mini-accident vascular cerebral, acestea includ:

1. Fața căzută pe o parte

2. Incapacitatea de a zâmbi

3. Incapacitatea de a ridica unul sau ambele brate

Te-ar mai interesa: Zincul n-ar trebui să lipsească din corp. Joacă un...

4. Incapacitatea de a vorbi corect

5. Amorțeală

6. Vorbire neclară

7. Vorbire confuză

În afară de aceasta, alte semne de AIT includ:

1. Pierderea coordonării

2. Pierderea vederii

3. Modificări ale senzațiilor la nivelul brațelor sau picioarelor

4. Lipsa de conștientizare a părților corpului

Cauzele mini-accidentelor vasculare cerebrale

În timp ce un mini-accident vascular cerebral nu este probabil să dureze suficient de mult, medicii spun că riscul unui accident vascular cerebral complet vine odată cu el.

Te-ar mai interesa: Horoscop 1 februarie 2023. O zi dezastruoasă pentr...

Prin urmare, a fi evaluat sau tratat imediat este extrem de important. Medicii spun că principala cauză a acesteia este blocarea arterelor din cauza unui cheag de sânge.

Dar mai sunt:

1. Fumatul 

2. Colesterol ridicat

3. Aportul în exces de grăsimi saturate și trans

Pentru a reduce riscul de accident vascular cerebral, se recomandă să consumați alimente bogate în fibre în timp ce reduceți excesul de grăsimi și creșteți aportul de proteine, de asemenea, pentru a reduce colesterolul.

Te-ar mai interesa: Infarctul silențios NU are simptome vizibile. Care...

Conform Clinicii Mayo, până la 10 grame de fibre solubile ar putea ajuta la reducerea nivelului de colesterol. Încercați să mâncați fructe, cereale și fulgi de ovăz în mod regulat pentru a învinge riscul de accident vascular cerebral în mod natural.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private