Sari la conținut

Ministerul Sănătăţii închide secţiile speciale din spitale destinate pacienţilor cu COVID-19. Nu se mai acordă sporuri!

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Din cuprinsul articolului

Ministerul Sănătăţii a anunţat miercuri că, urmare a încetării stării de risc emidemiologic generat de pandemia de COVID, îşi încetează funcţionarea secţiile speciale şi nu se mai acordă sporuri cadrelor medicale.

Totodată, de la 1 iulie, STS nu va mai elibera certificate de vaccinare, dar sistemul de raportare a cazurilor se menţine.

Măsurile decise de MS

–  Încetarea funcţionării spitalelor/secţiilor dedicate internării pacienţilor cu COVID-19, aceştia putând să se interneze şi trateze în orice unitate sanitară, în condiţii de izolare specifice oricărei boli infecţioase respiratorii;

–  Încetarea funcţionării centrelor de evaluare dedicate pacienţilor cu COVID-19, evaluarea acestora se va efectua în orice unitate sanitară, cu respectarea precauţiilor de izolare;

–  Nu se vor mai acorda sporuri speciale, deoarece boala COVID-19 este considerată o boală infecţioasă obişnuită;

– Începând cu 1 iulie 2023 nu se vor mai elibera de către STS certificatele electronice de vaccinare COVID-19.

”Ministerul Sănătăţii recomandă în continuare persoanelor care au semne şi simptome asemănătoare infecţiei cu SARS-CoV-2 să se testeze, să se autoizoleze / să poarte mască şi să solicite evaluarea stării de sănătate, mai ales dacă simptomatologia se înrăutăţeşte şi/sau dacă pacienţii prezintă diverse comorbidităţi şi au vârsta peste 65 de ani”, a mai transmis ministerul într-un comunicat.

Sursa citată a precizat că sistemul de supraveghere şi raportare de către toate unităţile sanitare şi laboratoare a cazurilor de COVID-19 se menţine.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat hotărârea privind încetarea stării de risc epidemiologic şi biologic generată de pandemia de COVID-19 şi aplicabilitatea art. 1 din Hotărârea CNSU nr. 36 din 21.07.2020.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: