Sari la conținut

Ministerul Sănătății va controla ”la sânge” medicamentele comercializate în România. Ce decizie s-a luat

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Ministerul Sănătății va avea acces la toate informațiile privind medicamentele comercializate în România. Se va crea o bază de dote care va cuprinde informații despre medicamentele comercializate la noi în țară.

Ministerul Sănătății a anunțat că a început procesul de digitalizare a sistemului său de raportare a stocurilor de medicamente, cu o finanțare de peste 200.000 de euro din partea PNRR. Baza de date va fi operaţională la jumătatea anului 2024,

Ministerul Sănătății, anunț despre medicamentele comercializate în România

Ministerul Sănătății
Sursă foto: Facebook Ministerul Sănătății

 „Tot în cadrul proiectului se va dezvolta un sistem integrat de management al medicamentelor autorizate de punere pe piața din România, care implică interoperabilitatea tuturor sistemelor informatice de la nivel național într-o soluție unică e-Sănătate”, transmite Ministerul Sănătății.

Ministerul Sănătății va corecta anual prețurile la medicamente de uz uman

Prin acest concept, Ministerul Sănătății spune că soluţia digitale de management clinic vor duce la creşterea accesului oamenilor la servicii de sănătate.

“Digitalizarea sistemului medical reprezintă o tranziţie importantă către cele mai moderne tehnologii. Utilizarea electronică a datelor, interoperabilitatea, telemedicina şi alte soluţii digitale de management clinic vor duce la creşterea accesului oamenilor la servicii de sănătate, la îmbunătăţirea serviciilor medicale, reducerea erorilor, optimizarea managementului şi a planificării resurselor în sănătate.

Mulţumim tuturor experţilor şi instituţiilor partenere pentru implicare în elaboararea primei strategii naţionale pentru digitalizarea sistemului medical din România”, a declarat la momentul respectiv prof. univ. dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii.

Printre obiectivele proiectului se numără identificarea nevoii reale de medicamente din România, elaborarea de politici și strategii în acest domeniu, interoperabilitatea bazelor de date privind medicamentele, dezvoltarea unui modul în cadrul SER necesar procesului de aprobare/corecție anuală a prețurilor la medicamente de uz uman și digitalizarea procesului de autorizare de către Ministerul Sănătății a unităților farmaceutice.

Investiția se ridică la peste 200.000 de euro, bani din PNRR, și se realizează în parteneriat cu Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România și Serviciul de Telecomunicații Speciale, potrivit Mediafax.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel