vineri, iunie 2, 2023

Ministerul ucrainean al Apărării a transmis că președintele Rusiei, Vladimir Putin, pregătește un atac terorist asupra Centralei Nucleare de la Cernobîl.

”Potrivit informațiilor disponibile, Vladimir Putin a ordonat pregătirea unui atac terorist la centrala nucleară de la Cernobîl”, se arată în postarea instituției. Potrivit acesteia, stația nu mai funcționează, iar durata de viață a generatoarelor diesel disponibile este proiectată pentru 48 de ore, timp în care se poate face întreținerea sistemelor de siguranță.

Te-ar mai interesa: Cele mai norocoase zodii ale lunii iunie. Ar putea...

”Ocupanții au refuzat să permită accesul în stație reparatorilor ucraineni. În schimb, „specialiştii din Belarus” au mers acolo, la instrucţiunile lui Alexandru Lukaşenko. Printre aceștia, vin și sabotori ruși să organizeze un atac terorist”, este mesajul îngrijorător transmis de direcția principală de informații a Ministerului Apărării al Ucrainei.


Mai multe orașe ucrainene sunt sub atac

Mai multe orașe ucrainene sunt sub atac, a afirmat cu puțin timp în urmă un oficial din cadrul Administrației Prezidențiale de la Kiev, care a menționat Dnipro şi Luțk.

Pe de altă parte, vehiculele din coloana rusească lungă de câteva zeci de kilometri, blocată în apropiere de Kiev, au fost repoziționate în zone împădurite din jurul capitalei Ucrainei, arată ultimele imagini din satelit, ceea ce sugerează că Rusia se pregătește să încercuiască și să ia cu asalt Kievul, transmite agenția Reuters.

Te-ar mai interesa: Vitamine pentru slăbit. Stimulează metabolismul și...

Rachetele rusești au atins numeroase obiective civile, inclusiv o maternitate

Forțele ruse și-au continuat și bombardamentele asupra orașului Mariupol, care este asediat. Rachetele rusești au atins numeroase obiective civile, inclusiv o maternitate.

Autoritățile ucrainene și-au exprimat speranța că astăzi va fi deschis un coridor umanitar care să permită evacuarea civililor din Mariupol, un oraș strategic aflat între Crimeea ocupată și Rusia.

Mai multe tentative de a forma coridoare umanitare la Mariupol au eșuat, însă din altă localități asediate au fost evacuați aproximativ 100.000 de civili, potrivit celor mai recente estimări prezentate de președintele Volodimir Zelenski.

Te-ar mai interesa: 7 boli pe care poți să le moștenești de la părinți...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private