sâmbătă, aprilie 1, 2023

Noua Ministră a Muncii, Raluca Țurcan, vine cu o propunere în vederea redresării economiei, în cadrul căreia în acest moment există mai mulți pensionari decât angajați.

Propunerea doamnei Ministru constă în rechemarea în activitate a persoanelor pensionate

„Ministerul Muncii e un minister care trebuie să transpună conceptul de Europă socială şi în România. Este un concept care presupune coexistenţa şi a sprijinului pentru persoanele vulnerabile sau pentru cei care beneficiază de sprijin din partea statului, dar şi partea activă a populaţiei care este, pe fond, cea care creează plus valoare, aduce venituri la buget, susţine financiar partea de cheltuieli pe care trebuie să o acoperim.”, a declarat Raluca Turcan la Antena 3.

Te-ar mai interesa: Bacteria periculoasă care face ravagii în rândul c...

Întrebată despre sistemul de pensii din România, ministrul Muncii a afirmat că acesta poate fi redresat. În plus, a sugerat că o măsură ar fi ca unii pensionari să revină la muncă.

„Există posibilitatea de redresare a sistemului de pensii în România, dacă punem degetul pe câteva răni acumulate.

Vorbim de creşterea raportului dintre persoanele active şi numărul de pensionari. Dacă avem, aşa cum s-a întâmplat la începutul anilor 2000, un număr mai mare de pensionari decât persoane active, înseamnă că presiunea pe buget e una foarte mare şi greu de suportat. Şi atunci provocarea este să determini oameni să intre în câmpul muncii, poate unii dintre ei pensionari, cu contracte de colaborare şi de muncă înregistrate, astfel încât să coexiste pensia cu activitatea în câmpul muncii.

Te-ar mai interesa: Simptome care arata că eşti intoxicat cu mucegai. ...

Pensionarii să fie angajați în sistemul de muncă de tip privat

Atenţie, nu neapărat la stat. În economia privată, şi în alte ţări, pensionarii lucrează în continuare. Asta face ca populaţia activă să crească ca pondere, şi creşte şi nivelul de salarizare. Este modelul sănătos pentru a avea un sistem de pensii sustenabil care, pe fond, să ducă la creşterea puterii de cumpărare”, a mai spus Raluca Turcan.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private