Sari la conținut

Ministrul Alexandru Rafila spune că nu vom mai avea lockdown

Din cuprinsul articolului

Ministrul Alexandru Rafila spune că nu vom mai avea lockdown. Iată ce a declarat ministrul într-o emisiune în direct ieri seară despre următorul val de Covid.

Invitat ieri seară la o emisiune TV, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că nu vom avea lockdown, deși numărul de cazuri se înmulțesc pe zi ce trece.

De asemenea, ieri, în cadrul ședinței de Guvern, membrii Executivului au fost fotografiați purtând măști pe față.

„Iau drept știre că Dumneavoastră aveți convingerea că nu o să avem un lockdown?”, l-a întrebat, ieri seară, realizatorul Răzvan Dumitrescu pe Ministrul Sănătății.

„Absolut”, a fost răspunsul lui Alexandru Rafila.

Ministrul dă exemplul Franței

În Franța au aproape 200.000 de cazuri pe zi și singura restricție este utilizarea, în anumite spații închise și transportul în comun, a măștii.

Nu cred, în niciun fel, și e o convingere a mea, că vom mai ajunge în situația unui lockdown în România, sau a unor restricții care să limiteze activitatea economică și socială.

Aceste valuri COVID-19, care probabil vor mai continua cu o anumită intensitate, pe care nu avem de unde să o cunoaștem în momentul de față, vor fi valuri de infecție, de obicei banală, și care nu va mai pune în pericol sistemul de sănătate, spitalele.

Dar, ca să nu se întâmple lucrul ăsta, trebuie să lucrăm susținut, pe viitor, să construim un sistem de asistență medicală ambulatorie, de bună calitate”, a mai precizat Alexandru Rafila, la Antena 3, ieri seară.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: