Sari la conținut

Ministrul Bodog promite mărirea salariilor pentru medici și asistente

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a declarat joi la Parlament că salariile personalului medical nu vor scădea, ci se vor majora.

„Salariile nu scad. Din contră, salariile cresc. Există însă anumite voci care susțin că din cauza faptului că nu se vor acorda sporurile la cuantumul maxim, există posibilitatea să scadă veniturile. Noi în momentul de față facem simulări pe aceste scenarii. Am exclus foarte multe din situațiile semnalate și vreau să vă asigur că la sfârșitul discuțiilor pe care le vom avea cu Ministerul de Finanțe și cu sindicatele… Doamna ministru al Muncii a și lansat ieri o propunere cu care sindicatele au fost de acord. Vineri va avea loc o întâlnire pe această temă pentru a calcula exact pe fiecare familie profesională sau pe fiecare specialitate salariul și sporul aferent, în așa fel încât să nu existe scăderi de venituri”, a declarat Bodog la Palatul Parlamentului.

El a afirmat că politica Guvern prevede creșterea salariilor medicilor și asistentelor medicale.

„Ceea ce vreau să subliniez este faptul că în politica guvernamentală avem creșterea salariilor pentru medici și asistente medicale, pentru că ne dorim ca acești profesioniști din domeniul sănătății să rămână în țară pentru a acorda asistență medicală, însă nu neglijăm și celelalte categorii profesionale care își desfășoară activitatea în domeniul medical și care considerăm că sunt la fel de importante pentru sistem”, a spus ministrul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel