luni, noiembrie 28, 2022

Serghei Lavrov a ridicat agită apele și face declarații uimitoare în ceea ce privește un eventual război nuclear. „Pericolul este grav, real și nu trebuie subestimat”, a spus șeful diplomației ruse într-un interviu.

Potrivit lui Lavrov, Rusia pleacă de la principiul că un război nuclear este ceva „inadmisibil”, dar adaugă că riscul este „destul de semnificativ” și că Moscova „nu și-ar dori să vadă aceste riscuri umflate artificial”.

Te-ar mai interesa: Gripă, VSR sau COVID? Ce ar trebui să știe părinți...

În ceea ce privește negocierile cu Kiev, acesta nu a fost optimist.

„Mulți dintre noi suntem convinși că poziția reală a Ucrainei este determinată la Washington, Londra și alte capitale occidentale și, prin urmare, analiștii noștri politici spun: de ce să vorbim cu echipa Zelensky? Trebuie să vorbim cu americanii, să negociem cu ei, să ajungem la un fel de acord”, a spus el.

Totuși, Lavrov a subliniat că se continuă negocieri cu ucrainenii și că, în orice caz, războiul se va încheia cu un tratat bazat pe „situația reală a operațiunilor militare”.

Lavrov a insistat că țara lui se străduiește să reducă riscurile unui război nuclear, potrivit Antena 3.

Te-ar mai interesa: Constipație și dureri de spate în zona lombară: ce...

„Aceasta este poziția noastră cheie pe care ne bazăm. Riscurile acum sunt considerabile.

Nu aș vrea să cresc aceste riscuri în mod artificial. Mulți ar dori asta. Pericolul este grav, real și nu trebuie să-l subestimăm”, a spus Lavrov.


Bombardarea infrastructurii feroviare pentru a preveni trecerea armelor străine

Forțele ruse și-au concentrat luni bombardamentele asupra gărilor și instalațiilor feroviare din diferite puncte din centrul și vestul Ucrainei, cu scopul de a împiedica logistica, de a paraliza infrastructura cheie din Ucraina și, mai ales, de a întrerupe rutele militare de aprovizionare din străinătate. Atacurile au provocat cinci morți și peste 40 de răniți.

Te-ar mai interesa: Alertă sanitară! Experimentul secret cu care cerce...

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a reiterat că Rusia nu va putea câştiga acest război şi le-a cerut concetăţenilor săi să facă tot posibilul pentru ca prezenţa trupelor ruse în Ucraina să fie „insuportabilă”.

„Toată lumea din lume, chiar și cei care nu ne-au susținut în mod deschis, sunt acum de acord că în Ucraina se decide soarta Europei, soarta securității mondiale și soarta sistemului democratic”, a spus Zelensky.

Te-ar mai interesa: Cancerul pulmonar: Care sunt primele semne pe care...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private