Sari la conținut

Ministrul Sănătății a majorat cifra de școlarizare. 565 de locuri suplimentare pentru medicii tineri

medic de gardă

Ministrul Sănătății a majorat cifra de școlarizare. 565 de locuri suplimentare pentru medicii tineri

După examenul de rezidențiat, Nelu Tătaru a transmis un mesaj tinerilor medici. „Urmează o perioadă frumoasă, în acealași timp și grea pentru voi, dar care o să vă aducă mari satisfacții profesionale”, a spus acesta, conform unui comunicat MS.

În aceste zile, peste 9000 de tineri medici care au obținut minim 60% din punctajul maxim realizat pe fiecare domeniu, pe țară, aleg locurile/posturile în specialitate, precum şi centrele de pregătire. Astăzi alegerea este realizată de tinerii medici care au optat pentru domeniul medicină.

„Vin în fața voastră cu aceleași emoții pe care le-am avut acum mai bine de 20 ani când mă aflam în ipostaza de a alege specialitatea. Urmează o perioadă frumoasă, în acealași timp și grea pentru voi, dar care o să vă aducă mari satisfacții profesionale. Felicit pe toți cei care au reușit să treacă acest concurs și le urez succes”, a declarat Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății a evidențiat responsabilitatea acestei generații de tineri medici care a ales prioritar specialitățile deficitare, de care este nevoie în sistem în situația actuală, respectiv ATI și boli infecțioase. De asemenea, ministrul Tătaru a mulțumit conducerii centrelor universitare și echipei MS care au reușit să organizeze cu succes concursul din data de 15 noiembrie, dar și procesul de după concurs în situația participării unui număr record de candidați, aproximativ 12 000 și într-un context epidemiologic special și dificil.

Repartiția, prin teleconferință

Reamintim că, timp de patru zile, până în data de 27 noiembrie 2020, toți candidații care au obținut minim 60% din punctajul maxim realizat pe fiecare domeniu, pe țară aleg locurile/posturile în specialitate, precum şi centrele de pregătire.

Ca în fiecare an, repartiția se face prin teleconferință. Anul acesta, organizatorii au lansat o platformă informatică prin care se poate urmări tot procesul de repartiție online, în timp real, de către candidați, astfel încât să se asigure distanțarea socială.

Ministrul Sănătății a majorat cifra de școlarizare. 565 de locuri suplimentare pentru medicii tineri

Având în vedere numărul de candidați care au obținut punctajul de promovare, anul acesta Ministerul Sănătății a decis majorarea cifrei de școlarizare de la 7 061 la 9.116 pentru a da posibilitatea de a alege un loc sau un post în specialitate tuturor acestor candidați. Un număr 565 sunt locuri suplimentare sunt la domeniul medicină pentru specialitățile: anestezie și terapie intensivă, boli infecțioase, epidemiologie, igienă, medicină de familie, medicină de laborator, medicină de urgență, medicină internă, pneumologie și radiologie-imagistică medicală.

Infomații suplimentare pot fi accesate pe pagina oficială de rezidențiat www.rezidentiat.ms.ro.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: