marți, martie 21, 2023

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat în cursul zilei de astăzi, în timpul conferinței susținute la spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală, că s-a încheiat evaluarea pentru dezvoltarea structurilor care se ocupă de controlul infecţiilor în spitale, care vor fi finanțate prin PNRR.

„Astăzi am încheiat evaluarea pentru dezvoltarea structurilor care se ocupă de controlul infecţiilor în spitale. Ştiţi că prin PNRR am avut o astfel de activitate în care trebuia să finanţăm minimum 25 de unităţi sanitare. Am reuşit să extindem numărul lor la 60.

Te-ar mai interesa: Ghidul de supraviețuire pentru a evita dezastrul c...

Evaluarea este încheiată. Lista lor va fi în consultare, după care vom semna contractele de finanţare.

La partea de ambulatorii deja am încheiat această activitate şi o să revenim şi la ambulatorii cu detalii.

Începând din cursul săptămânii viitoare o să putem să începem să semnăm contractele de finanţare pentru spitale – lista celor 27 de spitale din Programul Naţional de redresare şi rezilienţă care trebuie să fie construite până la jumătatea anului 2026”, a spus ministrul, citat de Agerpres.

Ministrul Sănătăţii a participat vineri la o conferinţă de presă la Spitalul de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” care a avut ca temă primul transplant hepatic pediatric realizat în acest centru.

Te-ar mai interesa: De ce nu trebuie să dormi niciodată în același pat...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private