Categories: Expertul zilei

Ministrul Sănătății francez știe când vine valul al patrulea. „Avem posibilitatea să îl evităm”. OMS: „Este o situație care evoluează rapid”

Ministrul Sănătății francez știe când vine valul al patrulea. „Avem posibilitatea să îl evităm”. OMS: „Este o situație care evoluează rapid”

Franța se află la a cincea zi în care rata de infectare a crescut. În acest context, Olivier Veran, ministrul francez al Sănătății, a postat pe pagina sa de Twitter un mesaj prin care avertizează că valul al patrulea al pandemiei de coronavirus va veni la finalul lunii iulie.

Ministrul Sănătății francez știe când vine valul al patrulea

„Exemplul britanic arată că un al patrulea val este posibil de la sfârşitul lunii iulie. Nu vrem un al patrulea val şi astăzi avem posibilitatea să îl evităm. În Anglia, au trecut de la 2000 de cazuri pe zi la aproape 25.000 de cazuri pe zi într-un interval de 4 până la 5 săptămâni”, a scris Veran.

Ministrul le-a cerut francezilor să se vaccineze cât mai repede posibil şi într-un număr cât mai mare. Numărul cazurilor zilnice din Franţa a depăşit din nou trei mii, după ce, la finalul lunii iunie, a scăzut pentru câteva zile sub două mii, un nivel nemaiatins din august anul trecut.

OMS: „Este o situație care evoluează rapid”

Directorul OMS Europa, Hans Kluge, a vorbit despre „o situație care evoluează rapid”, cu „o nouă variantă îngrijorătoare”. Varianta Delta a apărutinițial în India, pe „un continent pe care, în ciuda eforturilor considerabile ale statelor membre, milioane de oameni sunt încă nevaccinaţi”.

„Va fi un nou val în regiunea europeană, dacă nu vom rămâne disciplinați”, a declarat Kluge.

OMS Europa se așteaptă ca varianta Delta, deosebit de contagioasă, să devină „dominantă” aici până în august. Filiala europeană a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a declarat că numărul cazurilor Covid a crescut cu 10% săptămâna trecută în această regiune, care numără 53 de teritorii. Și aceasta „din cauza creșterii aglomeraţiilor, a călătoriilor, a adunărilor și a relaxării restricțiilor sociale”.

Portugalia, confruntată cu o reluare a epidemiei din cauza acestei variante, a decis deja să restabilească vineri o stingere de noapte în 45 de municipalități, inclusiv Lisabona.

Ministrul german al Sănătății, Jens Spahn, a estimat că varianta Delta va reprezenta din această lună „70% până la 80%” din infecțiile din țara sa.

În Rusia, unde epidemia se confruntă și cu un focar cu varianta Delta, guvernul a deplâns, joi, un nou vârf de 672 de decese cauzate de Covid-19 în 24 de ore.

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

4 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

5 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

5 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

6 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

6 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

7 ore ago

Citeste si: