vineri, iulie 1, 2022

Ministrul Sănătății francez știe când vine valul al patrulea. „Avem posibilitatea să îl evităm”. OMS: „Este o situație care evoluează rapid”

Franța se află la a cincea zi în care rata de infectare a crescut. În acest context, Olivier Veran, ministrul francez al Sănătății, a postat pe pagina sa de Twitter un mesaj prin care avertizează că valul al patrulea al pandemiei de coronavirus va veni la finalul lunii iulie.

Te-ar mai interesa: Medicii au crezut că a murit la naștere. Anca Țurc...

Ministrul Sănătății francez știe când vine valul al patrulea

„Exemplul britanic arată că un al patrulea val este posibil de la sfârşitul lunii iulie. Nu vrem un al patrulea val şi astăzi avem posibilitatea să îl evităm. În Anglia, au trecut de la 2000 de cazuri pe zi la aproape 25.000 de cazuri pe zi într-un interval de 4 până la 5 săptămâni”, a scris Veran.

Ministrul le-a cerut francezilor să se vaccineze cât mai repede posibil şi într-un număr cât mai mare. Numărul cazurilor zilnice din Franţa a depăşit din nou trei mii, după ce, la finalul lunii iunie, a scăzut pentru câteva zile sub două mii, un nivel nemaiatins din august anul trecut.

Te-ar mai interesa: Zodia norocoasă în luna IULIE. Ne conectăm cu focu...

OMS: „Este o situație care evoluează rapid”

Directorul OMS Europa, Hans Kluge, a vorbit despre „o situație care evoluează rapid”, cu „o nouă variantă îngrijorătoare”. Varianta Delta a apărutinițial în India, pe „un continent pe care, în ciuda eforturilor considerabile ale statelor membre, milioane de oameni sunt încă nevaccinaţi”.

„Va fi un nou val în regiunea europeană, dacă nu vom rămâne disciplinați”, a declarat Kluge.

Te-ar mai interesa: Noi restricții pe val? Pe valul 6 de COVID…...

OMS Europa se așteaptă ca varianta Delta, deosebit de contagioasă, să devină „dominantă” aici până în august. Filiala europeană a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a declarat că numărul cazurilor Covid a crescut cu 10% săptămâna trecută în această regiune, care numără 53 de teritorii. Și aceasta „din cauza creșterii aglomeraţiilor, a călătoriilor, a adunărilor și a relaxării restricțiilor sociale”.

Te-ar mai interesa: Dușmanii creierului. Prof. Dr. Ciurea: „Mult alcoo...

Portugalia, confruntată cu o reluare a epidemiei din cauza acestei variante, a decis deja să restabilească vineri o stingere de noapte în 45 de municipalități, inclusiv Lisabona.

Ministrul german al Sănătății, Jens Spahn, a estimat că varianta Delta va reprezenta din această lună „70% până la 80%” din infecțiile din țara sa.

În Rusia, unde epidemia se confruntă și cu un focar cu varianta Delta, guvernul a deplâns, joi, un nou vârf de 672 de decese cauzate de Covid-19 în 24 de ore.

Te-ar mai interesa: Durerea de sâni: Când ar trebui să te îngrijoreze,...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private