duminică, iunie 13, 2021

Ministrul Sănătății: „Spitalul Foişor a revenit la statutul non-Covid”. Operaţiile ar putea începe din 26 mai.

Aflată la Giurgiu, la Maratonul Vaccinării din localitatea Vedea, Ministrul Sănătății a anunțat,

sâmbătă, că spitalul Foişor a revenit la statutul de unitate medicală non-Covid. Un ordin ce va permite Direcţiilor de Sănătate Publică să reavizeze spitalele în funcţie de incidenţă şi de numărul de paturi ocupate va fi finalizat sâmbăta viitoare, după cum precizează aceasta.

Ministrul Sănătății: „Spitalul Foişor a revenit la statutul non-Covid”

„Săptămâna aceasta am avut discuții atât cu managerii spitalelor din țară, cât și cu DSP-urile, și am convenit un prim draft de modificare a ordinului de ministru, așa încât să stabilim niște criterii și niște trepte clare care, raportat la incidența

din județul respectiv și raportat la numărul de paturi de Terapie Intensivă ocupate, să ne dea liniile și timpii în care putem să reducem numărul de paturi Covid și să creștem numărul de paturi pentru pacienții non-Covid”, a declarat Ioana Mihăilă.

Ministrul Sănătăţii şi-a exprimat speranţa că săptămâna viitoare va fi adoptat acest ordin, în aşa fel încât „DSP-urile să aibă baza legală să reavizeze spitalele pe noile condiții”.

„Foişorul a revenit la statutul non-Covid de săptămâna aceasta, a primit deja avizul DSP şi pacientul care exista a fost menţinut în izolator”, a mai spus Mihăilă.

Operaţiile ar putea începe din 26 mai. În ce condiţii va fi reluată activitatea normală

În cazul persoanelor vaccinate, pacienţii chemaţi la internare vor fi testaţi rapid, iat în cazul persoanelor nevaccinate, pacienții vor fi testaţi RT-PCR de către spital, în zona de triaj, anterior internării.

Planul include, de asemenea, începerea probabilă a operaţiilor de miercuri, 26 mai. Cu toate acestea, respectarea acestui program depinde de rezultatul analizelor bacteriologice care vor fi făcute după toate operaţiunile de curăţare, dezinfectare, nebulizare. Dacă rezultatul va fi pozitiv,

tot procesul va trebui reluat.

„În acest moment se derulează planul de implementare a evenimentelor administrative, de nebulizare virucidă nivel 5, de curăţenie înaltă, dezinfecţie înaltă, decapări, ceruire pentru închiderea porilor suprafeţelor tarchet, renebulizare finală, recoltări probe bacteriologice iar în caz de pozitivare reluarea tuturor etapelor descrise anterior pentru resecurizarea circuitelor iniţiale.

Planul activităţilor stabileşte că de luni vor fi chemaţi la internare pacienţii programaţi deja pe liste, chemarea acestora fiind realizată de fiecare medic otoped care a preluat

anterior cazul.

Fiecare dată menţionată are caracter de probabilitate, totul depinzând de cele menţionate anterior. Vă mulţumim pentru răbdare şi vă asigurăm de faptul că Spitalul va anunţa oficial parcurgerea fiecărei etape!”, se arată într-un comunicat transmis de Spitalul Foișor, în cursul zilei de sâmbătă.

Reamintim că Spitalul de Ortopedie Foişor a funcţionat ca spital destinat exclusiv pacienţilor cu COVID, timp de peste o lună. În noaptea de 9 spre 10 aprilie, peste 100 de pacienți au fost fie transferați, fie evacuați în grabă, pentru ca Spitalul Foișor să poată fi transformat în spital Covid.

Ultimele stiri

Parteneri