Categories: Ştiri sănătate

Minunat! Scrisoarea anonimă primită de o profesoară din Timișoara, virală pe Internet: ASTA mă face să rămân într-un sistem care nu recompensează prea mult munca și valoarea

Minunat! Scrisoarea anonimă primită de o profesoară din Timișoara, virală pe Internet: ASTA mă face să rămân într-un sistem care nu recompensează prea mult munca și valoarea

România nu înseamnă doar elevi care se ceartă cu profesorii și nici profesori care își fac meseria cu silă și neimplicare emoțională.

România înseamnă și elevii care sunt fascinați de profesorii lor, pe care îi consideră adevărați mentori. România înseamnă, în aceeași măsură, și profesori care sunt pasionați de meseria lor și își tratează elevii cu respect și dragoste.

După cazul profesorului din Iași, care și-a bătur elevul cu cureaua din cauza unui desen, în contrabalanță, va prezentăm și un caz fericit, al unei profesoare din Timișoara.

Angela Dumitrescu, o profesoară de Istorie de la Colegiul Național Pedagogic Carmen Sylva din Timișoara a primit o scrisoare anonimă de la un elev, pe care a făcut-o publică pe pagina de Facebook.

Scrisoarea anonimă pentru profesoara de Istorie, virală pe Internet

 

Elevii de la Colegiul Pedagogic din Timișoara au pus în școală o cutie în care puteau fi lăsate mesaje și scrisori de apreciere. Una dintre scrisori era adresată profesoarei de Istorie Angela Dumitrescu.

„Dragă doamnă Dumitrescu,

Sau stimată? Nu… Această scrisoare este pentru cineva drag. Rândurile următoare sunt scrise cu sinceritate de către un elev care nu iubește istoria, ci matematica, numerele și punctele ce trebuie marcate la coș. Cu toate acestea, orele dumneavoastră mă fascinează. În ”vasta” mea experiență de elev, am mai întâlnit un singur profesor atât de pasionat de predare și de materia lui.

Mă tem că dacă îi voi dezvălui numele, acesta vă va conduce la mine și aș vrea să fiu anonim. Însă, vreau să știți că dânsul mi-a deschis ochii spre o latură a lumii și mai ales a sistemului de învățământ pe care nu mi-aș fi imaginat-o niciodată. El este modelul meu și cel care m-a făcut să realizez că sunt o persoană cu ambiție, cu capacități rafinate și idealuri în viață.

Orele dumneavoastră de Istorie mă teleportează înapoi în fața dragului meu profesor și vă mulțumesc pentru asta. Totuși, nu acesta este motivul pentru care vă admir. Vă admir trăirea cu care susțineți fiecare oră. Adesea am fiori pe șira spinării când vă văd atât de aprinsă în subiect. Vă admir ritmul accelerat și clar al discursului, care este amețitor în cel mai bun sens.

Vă admir stilul de îmbrăcăminte elegant și subtilele accesorii tradiționale. Sunteți o profesoară fascinantă și sper că nu vă veți pierde flacăra din privire, răbdarea pentru noi sau pofta de viață.

Dacă vă simțiți slăbită de puteri, amintiți-vă de această persoană ce a scris aceste rânduri. Mă rog ca toate eforturile dumneavoastră să fie răsplătite și vă mulțumesc încă o dată că faceți școala o sursă de inspirație pentru noi, omuleții în formare.

Sper ca în această zi să vă simțiți mai iubită ca întotdeauna”, a scris elevul în scrisoare.

Reacția profesoarei: „Am trăit cel mai emoționant moment din cariera mea de 26 de ani”

„Astăzi am primit această scrisoare și am trăit cel mai emoționant moment din cariera mea de 26 de ani de când lucrez cu elevii, citind-o în cancelarie, într-o pauză.

Sunt de obicei cerebrală și autocritică și nu mi-am imaginat că un elev/elevă ar considera că orele mele de istorie sunt „fascinante”. Recunosc că doar atmosfera de la orele mele, acolo, în clasă, mă face să rămân într-un sistem care nu recompensează prea mult munca și valoarea. Și este o profesie de vocație care te consumă, dar concomitent „te încarcă”. E un paradox, dar așa simt eu.

Și mai recunosc că subestimez des puterea cuvintelor. Scrisoarea este anonimă și a fost pusă în cutia cu scrisori/mesaje de Valentine’s Day a Consiliului elevilor – o inițiativă care a creat o mare efervescență astăzi în școală.

A fost o surpriză uriașă să văd că am și eu una. Mulțumesc, dragă elevule/dragă elevă, pentru că am șansa să lucrez cu tine și pentru că mă lași să te inspir, căci în fiecare zi, inspirația mea sunteți voi, elevii mei!”, a transmis profesoara Angela Dumitrescu.

Recent Posts

Uleiul care abundă în vitamina E. Este un antioxidant natural și nu conține grăsimi trans

Uleiul este un ingredient esențial în orice bucătărie și există mii de varietăți din care…

17 minute ago

EL ar fi adevăratul iubit al Simonei Halep. Nu este cel despre care a scris deja toată presa

Simona Halep a publicat pe rețelele de socializare numeroase buchete de flori, ceea ce arată…

46 de minute ago

Vremea o ia razna la final de săptămână. Prognoza ANM s-a modificat

Vremea o ia razna de vineri, 17 mai. ANM a revizuit prognoza meteo și prevede…

o oră ago

Două planete aduc noroc și belșug pentru mai multe zodii. Zodia care poate să își îndeplinească o mare dorință până pe 31 Mai

Cristina Demetrescu vestește o perioadă favorabilă pentru câteva semne zodiacale. Dorințele cele mai mari se…

2 ore ago

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

2 ore ago

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică