Sari la conținut

Caz revoltător în România! Un profesor a bătut un elev, cu cureaua, chiar la el acasă, de față cu asistentul maternal. „I-a aplicat o corecție golănească”. Motivul este halucinant

Caz revoltător în România! Un profesor a bătut un elev, cu cureaua, chiar la el acasă, de față cu asistentul maternal. „I-a aplicat o corecție golănească”. Motivul este halucinant

Un caz de o gravitate ieșită din comun s-a petrecut într-un sat din comuna Iași. Un băiat de 11 ani a fost bătut cu cureaua în propria casă chiar de către cel care ar fi trebuit să-l apere.

Caz revoltător în România! Un profesor a bătut un elev, cu cureaua

Un elev de clasa a V-a, de la Școala din Țuțora, județul Iași, a fost bătut de Marian Curmei, un profesor care predă Tehnologia Informației la instituția de învățământ.

Foarte nervos și hotărâr să-și pedepsească elevul, profesorul a venit la locuința băiatului, care se găsea în plasament familial, și-a scos cureaua de la pantaloni și l-a lovit pe copil de față cu asistentul maternal, sub pretextul că acesta l-ar fi jignit printr-o caricatură.

Conflictul ar fi început pe 3 februarie, când, în urma unei ședințe cu părinții, asistentul maternal a fost contactat de director, care i-a spus să-l primească în vizită pe profesorul Marian Curmei, acesta dorind să poarte o discuție cu elevul.

„L-am întâmpinat pe profesor la poartă, era pentru prima oară când îl vedeam. Mi-ar fi plăcut să se prezinte, dar nu a făcut-o. Intrând în casă, vizibil nervos, s-a năpustit asupra lui Alexandru, care se afla în sufragerie, pe canapea.

Până să ajung eu în cameră, deja îl lovea. De față cu mine a scos cureaua de la pantaloni și a început să îl lovească. Am intervenit de urgență și i-am cerut explicații, întrebându-l dacă e normal așa ceva. Avea în telefon un desen în creion, cu un chip de om, alături de gura acestuia era desenat ceva, ca un morcov”, a precizat Maria Petrescu, asistentul maternal care îl are în grijă pe copil de la 11 luni.

„I-a aplicat o corecție golănească”

În mod inexplicabil, după cele întâmplate, profesorul Marian Curmei i-ar fi spus femeii că vrea să facă meditații cu băiețelul.

„A dezmințit ideea cu raportul la direcție, calmându-se. Eu i-am explicat, mai mult tremurând, că nu e bine să intri în casa unui om și să faci așa ceva. El a precizat că vrea să îl ajute pe Alex, să facă pregătire cu el, dar eu nu i-am cerut acest lucru. Din timpul discuțiilor am înțeles că e membru de partid și că se bazează pe susținere și sprijin politic.

El, fiind foarte calm, eu, gândindu-mă la toate câte a făcut, mi-a fost teamă și l-am lăsat să-i ofere o mână de ajutor lui Alex la teme. Am urmărit foarte atent ce se întâmpla. În jurul orei 18:45 a plecat, spunând că va veni și ziua următoare să facă meditații cu Alex. Nu i-am răspuns absolut nimic.

Rămasă cu copiii în casă, nu știam cum să procedez. Mi-a scris pe telefon și a spus că l-a certat nevasta, povestindu-i cele întâmplate. A doua zi, Alexandru a povestit colegilor totul, vizibil afectat văzându-l pe profesor în școală.

Am anunțat DGASPC și primarul. În dimineața zilei de 3 februarie 2023, profesorul a susținut în cancelarie, pe un ton amuzat, că i-a aplicat lui Alexandru o corecție golănească.

O învățătoare l-a întrebat ce înseamnă asta, iar el a subliniat ideea că i-a dat o corecție golănească prin care să-l aducă pe drumul cel bun și să devină băiat de treabă, că nu este nimic grav. Învățătoarea i-a spus că e foarte grav.

Eu, ca mamă, știu că Alexandru are talent și este pasionat de desen, ori de câte ori are câteva momente libere face asta, nu mi s-a părut nimic obscen”, a mai spus Maria Petrescu, potrivit BZI.

Marian Curmei vicepreşedinte USR Iaşi dat afară din partid. A fost acuzat de misoginism și homofobie

Profesorul „justițiat” a fost dat afară din USR

În urma acestui scandal, Marian Curmei, vicepreședintele filialei județene USR Iași, a fost exclus din partid, miercuri seară, 15 februarie 2023, pentru misoginism și homofobie, dar și pentru promovarea cultului mareșalului Ion Antonescu.

Marian Curmei, care este și președinte USR Holboca, a fost acuzat de mai mulți membri că „a promovat cultul unui criminal de război”, Ion Antonescu, că a avut un discurs misogin și homofob, inclusiv la adresa colegilor, pe paginile interne de Facebook ale USR la nivel național și local. Totodată, colegii de la USR Iași l-au acuzat și că a folosit minori în activități electorale.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel