luni, martie 20, 2023

Minunat! Scrisoarea anonimă primită de o profesoară din Timișoara, virală pe Internet: ASTA mă face să rămân într-un sistem care nu recompensează prea mult munca și valoarea

România nu înseamnă doar elevi care se ceartă cu profesorii și nici profesori care își fac meseria cu silă și neimplicare emoțională.

România înseamnă și elevii care sunt fascinați de profesorii lor, pe care îi consideră adevărați mentori. România înseamnă, în aceeași măsură, și profesori care sunt pasionați de meseria lor și își tratează elevii cu respect și dragoste.

Te-ar mai interesa: Dr. Adina Alberts: TOP 6 alimente care alungă anxi...

După cazul profesorului din Iași, care și-a bătur elevul cu cureaua din cauza unui desen, în contrabalanță, va prezentăm și un caz fericit, al unei profesoare din Timișoara.

Angela Dumitrescu, o profesoară de Istorie de la Colegiul Național Pedagogic Carmen Sylva din Timișoara a primit o scrisoare anonimă de la un elev, pe care a făcut-o publică pe pagina de Facebook.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Scrisoarea anonimă pentru profesoara de Istorie, virală pe Internet

 

Elevii de la Colegiul Pedagogic din Timișoara au pus în școală o cutie în care puteau fi lăsate mesaje și scrisori de apreciere. Una dintre scrisori era adresată profesoarei de Istorie Angela Dumitrescu.

Te-ar mai interesa: Un fost politician s-a infectat cu 4 bacterii noso...

„Dragă doamnă Dumitrescu,

Sau stimată? Nu… Această scrisoare este pentru cineva drag. Rândurile următoare sunt scrise cu sinceritate de către un elev care nu iubește istoria, ci matematica, numerele și punctele ce trebuie marcate la coș. Cu toate acestea, orele dumneavoastră mă fascinează. În ”vasta” mea experiență de elev, am mai întâlnit un singur profesor atât de pasionat de predare și de materia lui.

Te-ar mai interesa: Alertă OMS: O femeie moare la fiecare două minute ...

Mă tem că dacă îi voi dezvălui numele, acesta vă va conduce la mine și aș vrea să fiu anonim. Însă, vreau să știți că dânsul mi-a deschis ochii spre o latură a lumii și mai ales a sistemului de învățământ pe care nu mi-aș fi imaginat-o niciodată. El este modelul meu și cel care m-a făcut să realizez că sunt o persoană cu ambiție, cu capacități rafinate și idealuri în viață.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă în corp dacă nu bei apă? Medic: Cre...

Orele dumneavoastră de Istorie mă teleportează înapoi în fața dragului meu profesor și vă mulțumesc pentru asta. Totuși, nu acesta este motivul pentru care vă admir. Vă admir trăirea cu care susțineți fiecare oră. Adesea am fiori pe șira spinării când vă văd atât de aprinsă în subiect. Vă admir ritmul accelerat și clar al discursului, care este amețitor în cel mai bun sens.

Te-ar mai interesa: Alimentul care curăță colonul în mod natural și pr...

Vă admir stilul de îmbrăcăminte elegant și subtilele accesorii tradiționale. Sunteți o profesoară fascinantă și sper că nu vă veți pierde flacăra din privire, răbdarea pentru noi sau pofta de viață.

Dacă vă simțiți slăbită de puteri, amintiți-vă de această persoană ce a scris aceste rânduri. Mă rog ca toate eforturile dumneavoastră să fie răsplătite și vă mulțumesc încă o dată că faceți școala o sursă de inspirație pentru noi, omuleții în formare.

Sper ca în această zi să vă simțiți mai iubită ca întotdeauna”, a scris elevul în scrisoare.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Reacția profesoarei: „Am trăit cel mai emoționant moment din cariera mea de 26 de ani”

„Astăzi am primit această scrisoare și am trăit cel mai emoționant moment din cariera mea de 26 de ani de când lucrez cu elevii, citind-o în cancelarie, într-o pauză.

Sunt de obicei cerebrală și autocritică și nu mi-am imaginat că un elev/elevă ar considera că orele mele de istorie sunt „fascinante”. Recunosc că doar atmosfera de la orele mele, acolo, în clasă, mă face să rămân într-un sistem care nu recompensează prea mult munca și valoarea. Și este o profesie de vocație care te consumă, dar concomitent „te încarcă”. E un paradox, dar așa simt eu.

Și mai recunosc că subestimez des puterea cuvintelor. Scrisoarea este anonimă și a fost pusă în cutia cu scrisori/mesaje de Valentine’s Day a Consiliului elevilor – o inițiativă care a creat o mare efervescență astăzi în școală.

A fost o surpriză uriașă să văd că am și eu una. Mulțumesc, dragă elevule/dragă elevă, pentru că am șansa să lucrez cu tine și pentru că mă lași să te inspir, căci în fiecare zi, inspirația mea sunteți voi, elevii mei!”, a transmis profesoara Angela Dumitrescu.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private