Sari la conținut

Minus 16 kilograme pe lună. O super-dietă te slăbește sănătos și te întinerește

Denumită dieta Perricone, această dietă ne ajută să slăbim, dar are şi efecte benefice pentru sănătate: protejează inima prin reducerea grăsimilor, întăreşte sistemul imunitar, îmbunătăţeşte aspectul pielii şi scade riscul apariţiei cancerului. Astfel, cel care a lansat această dietă, medicul Nicholas Perricone, afirmă că dieta se adresează în primul rând femeilor, deoarece are şi un efect anti-aging. Dacă te hotărăşti să începi această dietă, trebuie în primul rând să reduci semnificativ consumul de grăsimi saturate, de zaharuri rafinate şi carbohidraţii cu indice glicemic mare.

Dieta Perricone poate fi ţinută pe un termen mai lung, 28 de zile, suplimentată de aportul de vitamine şi minerale, plus mişcare, cel puţin 20 de minute pe zi, dar dacă doreşti, poţi încerca varianta scurtă, pentru numai trei zile. Aceasta din urmă nu dă rezultate spectaculoase în privinţa scăderii în greutate, dar cu siguranţă starea generală se îmbunătăţeşte semnificativ, apar efectele benefice asupra pielii şi a părului, deosebit de importante pentru o femeie.

Meniul dietei Perricone include mult somon, bogat în acizi graşi Omega 3, legume cu frunze verzi, câteva sortimente de fructe, dar şi carne slabă, toate aceste alimente având un rol deosebit în menţinerea tinereţii.

Rezultatul e tulburător: între 2 și 4 kg pe săptămână de care te debarasezi și câte un an pierdut. La sfârșitul curei poți fi cu 8 până la 16 kg mai slabă și cu 4 ani mai tânără.

Alimente permise

Din meniul zilnic nu trebuie să lipsească acizii graşi Omega 3, legumele şi fructele foarte bogate în vitamine şi fibre, cerealele integrale, dar nici seminţele sau nucile, bogate în grăsimi sănătoase. Aşadar, iată care sunt alimentele permise în cadrul acestei diete: carnea slabă (curcan, pui sau viţel), peştele (somon, ton), fructele de mare, cerealele integrale (secară, ovăz şi orz), seminţele de hrişcă, fasolea şi lintea, ardeiul iute, ceapa, usturoiul, legumele cu frunze verzi, fasolea verde, fructele de pădure, cireşele, merele, perele, pepenele galben, iaurtul natural sau kefirul, ouăle, anumite condimente (cimbru, piper, busuioc, oregano), măslinele şi lichide în cantităţi mari (apă plată, ceai verde şi sucuri naturale din fructe).

Alimente interzise

Medicul Perricone susţine că dacă vom consuma cantităţi importante de alimente care conţin acizi graşi saturaţi sau semisaturaţi, zahăr şi amidon, se produce creşterea nivelului de insulină, fapt care duce la apariţia unei reacţii inflamatorii ce accelerează procesul de îmbătrânire. Aşadar, iată care sunt şi alimentele interzise: pâinea albă, pastele făinoase şi tăiţeii, orezul, carnea grasă (porc, raţă sau gâscă), brânza, pizza, alimentele procesate, morcovii, cartofii, dovleacul, sarea (inclusiv sarea desodată sau dietetică) zahărul, murăturile, anumite sortimente de fructe (strugurii, portocalele, mango, stafidele, pepenele verde), sucurile acidulate de fructe, apa minerală şi, nu în ultimul rând, cafeaua şi alcoolul.

Meniul pentru trei zile

Dieta Perricone recomandă respectarea celor trei mese importante ale zilei, precum şi a celor două gustări, alegând o cantitate cât mai mare dintre acestea.

Dimineaţa, la trezire, trebuie să bei două pahare de apă plată de izvor

Micul dejun

– o porţie de somon preparat la abur sau o omletă din trei albuşuri de ou şi un ou întreg
– o felie de pepene sau un sfert de ceaşcă de fructe proaspete de pădure
– o jumătate de ceaşcă de cereale de ovăz fierte (nu instant)
– două pahare de apă plată de izvor

Prânz

– o porţie de 200 de grame de somon la abur sau la grătar sau ton conservat în apă
– o salată preparată din câteva frunze de salată verde, o linguriţă de ulei de măsline, suc proaspăt de lămâie şi condimente (ierburi)
– o felie de pepene sau un sfert de ceaşcă de fructe proaspete de pădure
– două pahare de apă plată de izvor

Gustarea de după-amiază

– un iaurt natural mic
– o jumătate de măr verde
– patru migdale proaspete neprăjite
– două pahare de apă plată de izvor

Cina

– 200 de grame de somon la grătar sau preparat la abur sau ton conservat în apă
– o salată preparată din câteva frunze de salată verde, o linguriţă de ulei de măsline, suc proaspăt de lămâie şi ierburi aromate
– o ceaşcă de broccoli, sparanghel sau spanac fierte la abur
– o felie de pepene sau un sfert de ceaşcă de fructe de pădure proaspete
– două pahare de apă plată de izvor

Gustarea de seară, înainte de culcare

– două felii subţiri de friptură din piept de pui sau un iaurt natural mic
– patru măsline sau patru migdale crude
– o jumătate de măr verde sau pară
– două pahare de apă plată de izvor

 

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel