Sari la conținut

Mioara Roman, în stare gravă la spital. Oana Roman, mesaj îngrijorător pe rețelele sociale

Mioara Roman, în stare gravă la spital. Oana Roman: „Mama e la spital. Nu am putere să fiu cu voi aici”.

Sâmbătă, 6 august, în zi de mare sărbătoare, Oana Roman a postat un InstaStory care i-a îngrijorat pe admiratorii săi. Aceasta a anunțat doar că a mama ei se află la spital.

Mioara Roman, în stare gravă la spital

În luna mai, Mioara Roman a avut din nou nevoie de spitalizare. Şi atunci tot Oana a fost cea care a dat vestea. Atunci, Mioarei Roman i se reactivase o infecţie la rinichi.

„Azi din păcate a trebuit să o internez pe mama pentru niște analize mai amănunțite pentru că nu se simțea bine. (…) E greu să o aduc iar la spital pe mama, dar măcar știu că e pe mâini bune. Rugați-vă pentru sănătate, credeți-mă că e cea mai importantă. Nici eu nu am realizat pe deplin până nu m-am confruntat cu boala”, scria Oana pe Instagram la acel moment.

Ajunsă la 82 de ani, Mioara Roman se luptă cu o serie de afecțiuni destul de grave. În ultimii doi ani, starea ei de sănătate s-a deteriorat treptat. Fosta soție a lui Petre Roman s-a operat și de colecist, iar apoi i-a fost scos și un lipom infectat.

Probleme grave de sănătate pentru fosta soție a lui Petre Roman

 

Mioara Roman a fost diagnosticată cu un Parkinson agresiv și are mâna dreaptă, la acest moment, total paralizată și imobilă. A suferit, între timp, și mai multe accidente vasculare mici.

„Ea are destule probleme de sănătate care, din păcate, degenerările astea neuronale nu stau pe loc şi nici nu dau înapoi. Noi facem tot ce putem ca ele să evolueze cât mai lent posibil astfel încât ea să fie cât mai mult timp bine. Are nişte probleme care ţin de partea neuronală, adică o îmbătrânire a celulelor neuronale care se întâmplă la anumite persoane.

Nu îi afectează vorbirea, îi afectează per total starea generală, în sensul în care nu mai este la fel de activă, de conectată la toate lucrurile, la fel de rapidă în a înţelege, în a-şi aminti anumite lucruri.

A făcut şi o serie de mici accidente vasculare care au afectat-o, astfel încât are o pareză la mâna dreaptă. Nu mai poate să-şi folosească mână.

Din acest motiv, are nevoie de nişte îngrijiri speciale. În primul rând, trebuie să facă kinetoterapie, masaj, gimnastică. Are nevoie de ajutor pentru a face anumite activităţi deoarece nu mai poate să-şi mişte mâna dreaptă absolut deloc şi atunci are nevoie de cineva care să o ajute.

A învăţat să mănânce cu stânga pentru că nu mai poate să-şi folosească mâna dreaptă. Din acest motiv, eu m-am preocupat foarte mult ca ea să fie bine şi a trebuit să o duc întâi periodic şi apoi permanent într-un loc în care să-i fie foarte bine”, declara în urmă cu câteva luni Oana Roman, la Pro TV.

Mioara Roman, mai slabă ca niciodată. Ce fotografie rară a publicat Oana

„Nu mi-am abandonat mama. Este în mijlocul Bucureştiului, lângă Arcul de Triumf într-un hotel de patru stele”

Anul 2022 nu a fost unul dintre cei mai buni pentru Mioara Roman. La începutul anului, Mioara Roman a fost infectată și cu Covid 19, însă a trecut cu bine de boală, fiind vaccinată.

Oana Roman a decis să-și interneze mama, încă începând de anul trecut, într-un centru de recuperare unde beneficiază de asistență de specialitate non-stop.

Acuzată că și-ar fi abadndonat mama la un azil, fiica lui Petre Roman a explicat de ce a recurs la această soluție.

„Este într-un loc care practic este un hotel la propriu care a fost astfel încât să poată fi făcute anumite circuite pentru vârstnici.

Stă într-o cameră imensă în care tot ce-i trebuie. Este în mijlocul Bucureştiului, lângă Arcul de Triumf într-un hotel de patru stele. Are o cameră imensă, cu fotolii, pat matrimonial, cu baie.

Are o infirmieră, au asistentă. Cea care centrul este o doamnă doctor care nu stă acasă să încaseze banii, vine în fiecare zi la vizită pentru a verifica starea fiecărui om care este acolo. (…)

Nu mi-am abandonat mama. Am dus-o la azil. În România există această idee tâmpită şi proastă asupra acestor locuri. Probabil că mai sunt din alea în care e foarte rău.

Fiind în oraş, merg o dată la două zile să o văd. Vine acasă, mergem la coafor, nu stă numai acolo. S-a obişnuit într-un ritm. Face cinci zile pe săptămână masaj. Aş vrea să fac şi eu masaj. Are oră de gimnastică, oră de masă, de activităţi, socializează, se întâlneşte… Şi-a făcut o prietenă.

E ca şi cum ar sta la ea acasă şi eu mă duc în vizită. Are parte de tot ajutorul de care are nevoie”, a mai spus Oana Roman.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel