Sari la conținut

Miracol în Grecia! Mănăstirea Sf. David din Evia, neatinsă de flăcările mai mari de 40 de metri. Călugării au stins focul alături de pompieri

Miracol în Grecia! Mănăstirea Sf. David din Evia, neatinsă de flăcările mai mari de 40 de metri. Călugării au rămas să stingă focul alături de pompieri.

Mănăstirea Sfântul David de pe Evia este un loc de numeroase vindecări și refugiu duhovnicesc pentru mulți oameni care caută vindecare și ajutor. Această mănăstire a rămas intactă la propriu, după focul izbucnit în pădurea de pini ce înconjoară lăcașul a transformat în cenuşă tot ce a întâlnit în cale.

Miracol în Grecia! Mănăstirea Sf. David din Evia, neatinsă de flăcările mai mari de 40 de metri. Călugării au rămas să stingă focul alături de pompieri

Focul care a ajuns la clădirile auxiliare ale mănăstirii înconjurătoare nici nu le-a atins. Nici copacii din curte nu au pierit, deşi pădurea de pini din jur s-a transformat în scrum.

Trei călugări de la mănăstire au refuzat să părăsească lăcaşul de cult şi i-au ajutat pe pompieri să taie copacii din jur, ca să împiedice propagarea flăcărilor.

Efortul lor a dat roade, iar acum călugării sunt convinşi că au avut parte de un adevărat miracol şi mănăstirea a fost salvată datorită rugăciunilor. Pompierii povestesc că atunci când focul a ajuns la un metru de clădirile Mănăstirii, s-a oprit brusc, „ca de o mână atotputernică și s-a întors, ca un animal rănit, înapoi în pădure”.

Potrivit AFP, o mănăstire și mai multe sate au fost înconjurate de flăcări miercuri pe insula Evia, la doar 200 km de Atena, în cel mai violent dintre cele patruzeci de incendii care au lovit Grecia sub efectul unor valuri de căldură excepționale.

Deși toți oamenii din zonele amenințate de incendiu au fost evacuați,  trei călugări de la Mânăstirea Sfântul David care au refuzat să părăsească insula.

„Flăcările au o înălțime de 30 până la 40 de metri și înconjoară mănăstirea. Ne sufocăm de fum”, a declarat un călugăr agenției de știri grecești ANA prin telefon.

„Îi vom evacua cu forța” în caz de pericol pentru viața lor, a declarat un polițist pentru sursa citată, adăugând că 85 de persoane au fost adunate pe plajă pentru a fi evacuate cu ajutorul a cinci bărci.

Viceprimarul unui sat din apropiere, Argyris Liaskos, a deplâns pe postul de televiziune Skai că ”niciun mijloc aerian nu a fost mobilizat pentru a stinge flăcările”. Din păcate, „cel puţin 150 de locuinţe au ars”, a mai precizat acesta.

Reamintim că, sub efectul unei canicule excepţionale, pe teritoriul Greciei erau active la mijlocul săptămânii circa 40 de incendii, printre care şi cel de pe insula Evia, unde trei pompieri au fost uşor răniţi.

Un incendiu a izbucnit şi în apropierea localităţii Olympia, însă situl antic al primelor Jocuri Olimpice nu este ameninţat, potrivit pompierilor eleni.

Circa 100 de pompieri au fost mobilizaţi, asistaţi de trei elicoptere şi două avioane care transportă apă, potrivit aceleiaşi surse.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: