joi, decembrie 8, 2022

Octombrie 2015 este luna în care s-a întâmplat una din cele mai mari tragedii din România: COLECTIV! În acest eveniment tragic, mulți părinți și-au pierdut copiii, printre care și soții Marcela și Dorin Buca. Aceștia și-au pierdut unicul copil, Andrei în vârstă de 29 de ani.

Doi ani mai târziu, s-a produs un miracol! S-a născut Andreea! Marcela avea 52 de ani, iar Dorin 56 de ani la momentul în care fetița a venit pe lume.

Te-ar mai interesa: Poate duce ACEST medicament împotriva acneei la de...

”Eu nu cred că eu, după acel accident, am mai fost eu! Cred că vreo 6 luni de zile n-am ştiut ce se întâmplă cu mine şi am trăit într-o ceaţă. Când mi-am revenit cât de cât, mi-am dat seama că ori mai avem un copil, ori încetăm să mai existăm”, a mărturisit Dorin Bucă pentru Antena3.

Faptul că Marcela Bucă a rămas însărcinată în mod natural și a dus până la capăt o sarcină la 52 de ani este aproape un miracol. În jurul vârstei de 40 de ani, femeia mai are aproximativ 3% dintre ovocitele cu care s-a născut, un număr teoretic insuficient pentru concepție. La polul opus, bărbații rămân fertili până la sfârșitul vieții, însă și în cazul lor apare riscul defectelor genetice cauzate de vârsta înaintată.

Te-ar mai interesa: Cel mai grav sezon al virozelor la COPII în Români...

Cei doi soți au trimis analizele în China pentru a se asigura ca bebelușul din pântece se dezvoltă normal având în vedere că urmau să devină părinți după 50 de ani. De Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril au primit vestea cea bună. Au aflat că vor avea o fetiță și că sarcina decurge normal. Pe 30 martie 2017, la ora 22:30, ora la care a pornit incendiul din Colectiv, a venit pe lume, printr-o operație de cezariană, Andreea Gabriela. Părinții au ales ca micuța să-i poarte numele fratelui său.

Te-ar mai interesa: De ce sunt norocoase toate femeile născute în luna...

”Pentru mine Andrei este undeva plecat. Eu cred că el trăieşte undeva şi eu sper să mă întâlnesc cu el peste zeci de ani, după ce cresc fetiţa. Pentru că am o obligaţie faţă de ea. După acea haină neagră pe care am îmbrăcat-o la moartea lui Andrei, Dumnezeu ne-a dat o altă haină albă”, a mai spus Dorin, la un post de televiziune.

Andrei și Andreea seamănă foarte bine, după cum spun părinții. Au acelaşi păr, acelaşi mers, aceeaşi ochi. Cea mică este foarte isteaţă, face puzzle cu două mâini deodată, e un vis de copil. Dorin Bucă spune că ”deja se uită la tablourile lui Andrei, spune Andei, Dei. Se joacă pe lângă ele. Dacă vede că eu mă duc la tablou şi îi pup mâna, vrea şi ea. O să fie o legătură peste ani cu totul excepţională. Dar va fi greu să-i povestim. Va trebui să afle de la noi întâi.”

Te-ar mai interesa: Parteneriat istoric între spitalele din București ...

Andrei Bucă absolvise Facultatea de Arhitectură și lucra la o firmă de calibru din București. Deși primea oferte din străinătate, tânărul a vrut să devină un arhitect de renume în România și s-a încăpățânat să rămână în țară. La vârsta de 29 de ani avea să-și piardă viața în incendiul de la Colectiv, din 30 octombrie 2015.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private