joi, martie 30, 2023

Este unul dintre acele produse numite de către unii dintre specialişti “produse-miracol”

Se găseşte de sute de ani în orice gospodărie, este la îndemână şi poate fi folosită la foarte multe lucruri. Este vorba despre sare, iar specialiştii de la Saltinstitute.org spun că există peste 14.000 de moduri de folosire a sării, în afara gătitului.

Doar câteva dintre ele sunt elocvente pentru a demonstra calităţile “produdului-miracol”. Spre exemplu, dacă torni periodic în scurgerea chiuvetei de la bucătărie apă fierbinte cu sare se va împiedica acumularea grăsimilor pe ţevi şi vor fi annihilate mirosurile neplăcute. Măturile vor ţine mai mult dacă înainte de a le folosi prima dată le înmuiaţi în apă fierbinte cu sare. Dacă aţi vărsat vin pe faţa de masă, presăraţi din belşug sare pe pată.

Te-ar mai interesa: Alimentul dulce care hrăneşte celula hepatică. Ind...

Ca să îndepărtaţi petele de mucegai sau rugină, umeziţi-le cu un amestec de sare şi zeamă de lămâie, lăsaţi-le la soare câteva ore, după care clătiţi rufa şi lăsaţi-o la uscat. Ca să albiţi aşternuturile sau feţele de masă îngălbenite din bumbac sau in, fierbeţi-le o oră într-o soluţie de sare şi bicarbonate. Perdelele vor fi mai albe dacă, după ce le spălaţi le lăsaţi câteva ore în apa rece cu multă sare. În plus, sarea le va da strălucire.

Acestea sunt doar câteva dintre calităţile sării, pe care specialiştii o consideră “chiar de neegalat în unele cazuri”.

Te-ar mai interesa: ”De ce mă înțeapă inima?” Cele mai frecvente cauze...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private