duminică, iunie 26, 2022

Milioane de oameni își încep ziua cu o ceașcă de cafea tare. Ăe lângă fapul că îți dă energie și te ajută să te concentrezi, cercetătorii au descopert că această băutură populară mai are un beneficiu uimitor.

Dacă bei între trei și cinci cești pe zi, îți scazi riscul de a face Alzheimer cu până la 20%, potrivit unui studiu publicat de Institutul de Informații Științifice despre cafea, din Marea Britanie.

Te-ar mai interesa: Mesajul lui Arsenie Boca pentru credincioși: „Când...

Experții de la Societatea Britanică de Alzheimer avertizează însă că nu există suficiente dovezi în acest sens și că e nevoie de mai multe teste.

Sunt 115,4 milioane de oameni cu Alzheimer în întreaga lume și se estimează că numărul se va tripla până în 2050, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.

Noul studiu arată ce efect are dieta asupra dezvoltării bolii. S-a dovedit că  dieta mediteraneeană bogată în pește, fructe și legume proaspete, ulei de măsline și vin roșu reduce riscul.

Cercetătorii sugerează că polifenolii sunt cei care protejează împotriva îmbolnăvirii. Acești compuși se găsesc în cantități mari și în cafea.

Te-ar mai interesa: Vrei o mărire de salariu? Iată ce culori trebuie s...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private